Tim, Aruna of Susan

Dit is de winnaar van het elfde seizoen van Heel Holland Bakt

17 maart 2024 21:24 | amusement | Door Redactie TVgids.nl

© Omroep MAX

Na acht weken werd zondagavond bekend wie de winnaar is geworden van het elfde seizoen van Heel Holland Bakt. De finale in de befaamde witte tent ging tussen Tim, Aruna en Susan.

Let op; dit bericht bevat spoilers.

Zowel Tim, Aruna als Susan begon gehavend aan de eindstrijd. Tim werd een dag voor de finale van zijn sokken gereden in Amsterdam en dat leverde hem gekneusde ribben op, terwijl Aruna op de eerste hulp belandde na het oefenen van het spektakelstuk. Susan had in de week voorafgaand aan de finale ook verwondingen, maar daar ondervond ze op de finaledagen weinig hinder van.

Andere start

Anders dan anders begonnen de drie finalisten met de technische opdracht. Zoals gewoonlijk pakten Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden hun biezen zodat ze blind konden jureren. De opdracht was ‘ingepakte fruit tartelettes’ maken. Na een conclaaf werd Aruna tot de derde plek veroordeeld. Zowel Tim als Susan werd daarbij eerste.

Spektakelstuk

Na de technische opdracht was daar het grote moment van de finale: het spektakelstuk. Dat moest een voorjaarsbruidstaart van minimaal vijf lagen hoog zijn. Daarvoor kregen de finalisten maar liefst zeven uur de tijd, overigens verdeeld over twee dagen. Een grootste opdracht om het elfde seizoen van Heel Holland Bakt af te sluiten. Na vier uur werd de bakmarathon onderbroken om drie uur over te hebben op de laatste dag in de tent.

Bruidstaarten

Aruna maakte een bruidstaart van een meter hoog. Van Janny en Robèrt kreeg ze complimenten voor het afstrijkwerk, de macarons en de smaak van haar spektakelstuk. Beiden waren zeer onder de indruk van haar werk. Ook Susan leverde een klassieke bruidstaart af met trouwringen als bijzondere verrassing. Robèrt was zelfs trots op Susan en Janny noemde het een 'knappe taart'. Als laatste werd Tim beoordeeld door de jury waar hij schouderklopjes van kreeg voor zijn doorzettingsvermogen. Robèrt gaf een groots compliment met de term 'vakman'.

Winnaar

Uiteindelijk werd Aruna uitgeroepen tot winnaar van het elfde seizoen van Heel Holland Bakt. Zij volgt Mercedes Roggen op als beste thuisbakker van Nederland.

Overdonderd

"Ik kan helemaal niks zeggen, ik ben helemaal overdonderd, ik zag het niet aankomen", reageerde Aruna. "Dit is een droom die uitkomt. Ik heb zo gevochten, gestreden. En het is gewoon gelukt."

Meer over