Grande finale

Dit is de winnaar van het negentiende seizoen van De Slimste Mens

21 januari 2022 21:35 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© KRO-NCRV/NPO2

Vrijdagavond vond de finale van het negentiende seizoen van De Slimste Mens plaats. Jacob Derwig, Frank Heinen en Martin Visser mochten onderling uitmaken wie de opvolger werd van Lisa Loeb.

Let op: dit bericht bevat spoilers

In een lege studio gingen Jacob Derwig, Frank Heinen en Martin Visser de strijd met elkaar. Uiteindelijk wist Derwig de eindoverwinning naar zich toe te trekken. Hij versloeg in de finale Frank Heinen, die vlak voor de finale nog de hoogste score had. Het antwoord op ‘burlen’ moest de Volkskrant-columnist echter schuldig blijven, waarna acteur Derwig zijn kans schoon zag en de tijd van Heinen naar nul speelde.

Speech

De 52-jarige acteur, onder andere te zien in series als Klem en Buza, kreeg daarna de bokaal uit handen van Lisa Loeb. In zijn speech bedankte Derwig zijn dochter, die hem overhaalde om mee te doen aan de kennisquiz van KRO-NCRV. Ook wilde hij zijn vakgenoten een hart onder de riem steken nu er veel voorstellingen zijn afgeblazen door de coronapandemie.

Winnaars 

Derwig is overigens de eerste acteur ooit die De Slimste Mens op zijn naam schreef. Eerdere winnaars van de kennisquiz zijn onder anderen Arjen Lubach, Klaas Dijkhoff, Angela de Jong, Sander Schimmelpenninck, Astrid Kersseboom en Rob Kemps.

Meer over