Na acht weken strijd

Dit is de winnaar van Het Perfecte Plaatje Zuid-Afrika

28 juni 2023 22:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na acht afwisselende weken was het tijd voor de ontknoping van Het perfecte plaatje op reis. Finalisten Rick Brandsteder en Leonie ter Braak stonden lijnrecht tegenover elkaar in de aanloop naar hun laatste shoots.

Een favoriet aanwijzen was vooraf zo goed als onmogelijk. Zowel Leonie als Rick beschikken over unieke kwaliteiten waarmee ze met de winst aan de haal konden gaan in Het perfecte plaatje op reis.

Eindshoot

Het grootste deel van dit Zuid-Afrikaanse seizoen speelde zich af in de hoofdstad Kaapstad, maar voor de laatste ronde mochten Rick en Leonie zich uitleven op safari. De jury wilde een drieluik zien die het natuurreservaat tot z'n recht liet komen plus een portret van een markante lokale bewoner. Leonie en Rick gingen naarstig aan de slag, zo was te zien op de beelden van de eindshoot die de finalisten samen met alle oud-deelnemers in Nederland mochten zien. 

Einduitslag

Rick en Leonie moesten dus een aardig tijdje wachten voordat ze de beoordeling van William Rutten te horen kregen. Presentator Tijl Beckand wist zoals altijd de spanning weer tot een hoogtepunt op te voeren voordat hij de uitslag voorlas. Leonie ter Braak scoorde voor alle shoots gemiddeld net iets hoger waardoor ze als winnares uit de bus kwam. De nieuwbakken RTL-presentatrice en voormalig fotomodel was uitzinnig van vreugde, ook omdat ze naar eigen zeggen 'voor het eerst iets had gewonnen.'

Leonie is dolblij met de winst
Leonie is dolblij met de winst

Meer over