Gekozen door het publiek

Dit is de winnaar van Holland's Got Talent 2022

28 oktober 2022 22:22 | amusement | Door Jef Willemsen

Het jubileumseizoen van Holland's got talent zit erop. In een spannende eindstrijd was het aan het publiek in de zaal om te bepalen wie zich de meest getalenteerde act van het land mag noemen.

Na 6 auditierondes en twee halve finales waren er nog tien acts over die kans maakten op het hoofdpodium. Van een waterdanseres tot piepjonge violistes en breakdancers en van dansgroepen tot een oer-Hollandse countryzanger, de keuze was reuze.

Niet live

Opvallend genoeg had de kijker in tegenstelling tot andere jaren niets in de melk te brokkelen. De finale was niet live en zelfs niet semi-live met de bekendmaking van de winnaar in JinekEr kon dus thuis alleen meegekeken worden hoe de jury uiteindelijk van de tien acts er drie uitkoos. Het lot van deze drie uitverkorenen, danscrew CDK JR, violiste Eline en rolschaatsduo Super Skaters lag in handen van de mensen in de zaal. De ouderwetse stemkastjes moesten de winnaar bepalen. 

And the winner is...

En er stond best wat op het spel: 50.000 euro, de bekende ster troffee en de titel "winnaar Holland's got talent 2022". Onder toeziend oog van collega en co-host Jamai maakte Buddy Vedder de envelop met de uitslag open om te vertellen dat met een overtuigende meerderheid van de stemmen CDK Junior gewonnen heeft. De dansgroep uit Velthoven opende de show en leek al direct een favoriet voor de eindoverwinning toen ze een staande ovatie kregen.

Opgeven voor een nieuw seizoen kan al via deze link.

Meer over