Na spannende eindstrijd

Dit is de winnaar van Holland's Got Talent 2023

3 november 2023 22:23 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na een lang seizoen vol diverse acts is de winnaar van Holland's got talent bekend. Voor de tweede maal in de geschiedenis van de talentenjacht gaat de prijs naar een acrobatenduo. Rik en Aimée gingen in de finale met de eer strijken.

De winst van Rik en Aimée volgde na een avondvullende eindstrijd waarbij de tien beste acts van het afgelopen seizoen samenkwamen. 

Afvallers

Zangers, danscrews, acrobaten, een slangenjongetje en een gitaarvirtuoos. De keuze was reuze en iedereen had een nieuwe act ingestudeerd om juryleden Dan Karaty, Chantal Janzen, Marc-Marie Huijbregts en Edson da Graça te overtuigen dat zij recht hadden op de titel en de hoofdprijs van 50.000 euro. Maar de jury was keihard: na een eerste selectie mochten alleen dansgroep Iron, de jonge gitarist Matthijs en Rik en Aimée door. 

Rik & Aimée

Nadat presentatoren Buddy Vedder en Jamai Loman de spanning - zoals dat hoort - vakkundig hadden opgebouwd kwam rond de klok van 22.15 uur het hoge woord eruit. In navolging van Tommy & Rowan in 2020 zijn Rik & Aimée de winnaars. Hun acrobatische dans op de Conchita Wurst klassieker Rise like a phoenix wist de jury volledig in te pakken. Volgens Edson had het duo de meeste groei laten zien. In een eerste reactie bedankte een overdonderde Rik het publiek voor hun vibe.

Dan Karaty overhandigde de levensgrote cheque
Dan Karaty overhandigde de levensgrote cheque

Meer over