Gefeliciteerd!

Dit is de winnaar van Make Up Your Mind 2023

6 mei 2023 21:53 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Ria Sangria mag zich de winnaar van Make Up Your Mind 2023 noemen. Deze prachtige dragqueen versloeg vanavond haar concurrenten Flash Gorgeous, Vera Tulip en Bonnie Éclair.

Alleen welke BN'er is nu eigenlijk de opvolger van Barry Atsma en Soy Kroon? Hoog tijd om deze slotaflevering onder de loep te nemen.

Make Up Your Mind

De afgelopen weken ontpopten veel BN'ers zich tot onnavolgbaar schitterende dragqueens. Maar welke vier deden dat nu zo overtuigend dat ze een plek in de finale bemachtigden? Zojuist, na een heerlijk avondje vol pruiken, prachtige jurken en heel veel make-up, kwam het hoge woord eruit.

Dit zijn alle finalisten inclusief de stralende winnaar van deze reeks.

Bonnie Éclair

Na het eerste lipsync duel viel het doek alweer voor Bonnie Éclaire. Vooraf was mede vanwege het woord 'fileren' in de speech en de naam van het alter ego dat een gebakje is duidelijk dat erachter deze queen een kok schuilging, maar welke ster uit de keuken? Nou, niemand minder dan Hugo Kennis. De oranje outfit was tevens een hint naar zijn deelname aan De Verraders Halloween.

Hugo Kennis als Bonnie Éclaire in Make Up Your Mind

Hugo Kennis als Bonnie Éclair in Make Up Your Mind

Vera Tulip

De tweede lipsync battle bleek fataal voor Vera Tulip. Deze kleurrijke en vooral fleurige dragqueen omringde zich in zowel de eerste als deze slotaflevering door bloemetjes, bijtjes en sterretjes. Dat waren blijkbaar verwijzingen naar onder meer De 3 Sterren Camping, VTwonen en Hollands Beste Bloemstylist. Achter deze fleurige outfit ging namelijk presentator Kees Tol schuil. 

Kees Tol als Vera Tulip in Make Up Your Mind 2023
Kees Tol als Vera Tulip in Make Up Your Mind 2023


Met die twee exits waren er nog slechts twee drag queens in de race: de Spaanse Ria Sangria en de mysterieuze Flash Gorgeous. Dit tweetal moest de juryleden overtuigen met een lastige acteeropdracht en nog een laatste lipsync battle. Na deze lastige taken ging de jury wederom in conclaaf om het zilver en het goud te verdelen.

Flash Gorgeous

Het zilver was uiteindelijk voor Flash Gorgeous. Tot het einde bleef het echter spannend wie erachter dit roze en groene masker schuilging. Het bleek tot verbazing van zowel kijkers als juryleden Patrick Martens te zijn.

De 'flash' verwees naar zijn deelname aan Het Perfecte Plaatje. Tevens was het feit dat hij eruitzag als een superheld ook niet zomaar. Het bleek een hint naar Supernick, het allereerste programma dat Patrick ooit presenteerde. 

Patrick Martens als Flash Gorgeous in Make Up Your Mind
Patrick Martens als Flash Gorgeous in Make Up Your Mind

Ria Sangria

Het goud ging naar Ria Sangria, wiens optredens niet onder deden voor die van diverse ervaringsdeskundigen. De panelleden hadden tot het einde nog twijfel over de ware identiteit van deze Spaanse queen, maar het publiek had het wel door. Dit bleek niemand minder dan Jeroen van de Boom.

De zanger, die vooral wilde laten zien dat je in alle omstandigheden jezelf kan blijven, kan deze prijs nu mooi naast zijn trofee van The Masked Singer zetten.

Jeroen van der Boom als Ria Sangria in Make Up Your Mind
Jeroen van der Boom als Ria Sangria in Make Up Your Mind

Over die prijs gesproken: Jeroen van der Boom kreeg de Gouden Beautycase uit handen van Miss Skinny Jeany, oftewel Jack Spijkerman. 

Make Up Your Mind 2023 gemist? Bekijk alle afleveringen nu terug bij NLZiet en Videoland. 

Meer over