Na spannende eindstrijd

Dit is de winnaar van The Masked Singer 2022

30 december 2022 22:18 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Vier finalisten traden aan in de ontknoping van The masked singer. Twee beleefden een vroegtijdig einde en de andere twee zorgden voor een spectaculaire eindstrijd vol verrassende onthullingen.

De finale halen is al een beetje winnen: het viertal had maar liefst elf medekandidaten achter zich gelaten om in de slotfase te geraken. De Pinguin, de Joker, de Flamingo en de Tijger waren klaar voor de laatste loodjes. Er stonden onder meer duetten met oud-winnaars als Jamai Loman, Nick Schilder, Jan Dulles en Edsilia Rombley op het programma. 

De Flamingo

Na de eerste duettenronde mocht het publiek stemmen. De keus viel op de Flamingo om zichzelf te onthullen. Panelleden Buddy Vedder, Gerard Joling, Carlo Boszhard en Loretta Schrijver zaten er allemaal volledig naast toen Ruben Nicolai vlak voor de onthulling nog vroeg hun definitieve keuze door te geven. Het bleek vlogger en presentatrice Monica Geuze.

Monica Geuze is de Flamingo
Monica Geuze is de Flamingo

De Pinguin

Met nog drie finalisten over bestond de volgende ronde uit een laatste solo-optreden. Vergezeld door dansers en een mooie lichtshow haalden ze alles uit de kast. Maar ook hier was de stemronde genadeloos: Het laatste uur had geslagen voor de Pinguin. Door een last minute ingeving van Buddy Vedder scoorden hij en teamgenoot Gerard Joling de enige punten: Vedder had in het zwangere dier de stem van Lone van Rosendaal weten te herkenen. Carlo en Loretta gokten op Vajèn van den Bosch (24), wat Lone (53) een uitstekend compliment vond. 

Lone is van de Pinguin gaan houden
Lone is van de Pinguin gaan houden

De Joker

Een laatste duet moest het publiek doen beslissen wie met de winst naar huis ging. Daar bleek de zaal een zware dobber aan te hebben: 51 procent van de stemmen gingen naar de Tijger, waardoor de Joker voor het laatst had gelachen. Een rondje langs het panel leverde namen op als Jim Bakkum en Jaap Reesema, maar niemand wist dat het toch echt cabaretier Henry van Loon was. Ook in de zaal was er totale verwarring, tot genoegen van Van Loon. Wederom nul punten voor het panel dus.

Henry van Loon bleek de Joker
Henry van Loon bleek de Joker

De Tijger

Maar wie is dan de Tijger? Buddy en Gerarden wisten zeker dat het Chris Zegers was op basis van de hints. Carlo en Loretta noemden twee Jeroens: Van Koningsbrugge en Van der Boom. Tot Gerards grote schaamte was het toch echt zijn mede-Topper Jeroen van der Boom. In geuren en kleuren vertelde Jeroen hoe hij Gerard om de tuin wist te leiden door telkens een ander accent te gebruiken in zijn optredens. Jeroen ontving de Masked-Singer award als winnaar en Carlo en Loretta gingen voor het tweede jaar op rij met de eer strijken als het best presterende panel.

Jeroen verbaasde zelfs Gerard Joling
Jeroen verbaasde zelfs Gerard Joling

Meer over