Na elf weken vol foto's

Dit is de winnares van Het Perfecte Plaatje 2022

21 december 2022 22:25 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na elf weken en honderden foto's is de winnares van Het perfecte plaatje bekend. Op IJsland streden Linda Hakeboom en Geraldine Kemper voor de eindoverwinning in de RTL-fotowedstrijd.

Tina de Bruin moest vorige week in de halve finale het spel verlaten waardoor alleen Geraldine Kemper en Linda Hakeboom op IJsland achterbleven om onder toeziend oog van presentator Tijl Beckand de laatste drie fotoshoots te doen.

Powervrouw

Opdracht een draaide om portretfotografie en de zoektocht naar een plaatselijk powervrouw. Linda speelde het handig door haar chauffeur om advies te vragen en zo bij de brandweer uit te komen waar een medewerkster tussen de spoedgevallen door best op de foto wilde. Geraldine liet haar oog vallen op een kunstenares met bijzonder werk. Maar de foto in het donkere atelier maakte minder indruk op de jury dan de actiefoto van Linda. Dat bleek wel uit de punten.

De jury gaf magere punten
De jury gaf magere punten

Fashion shoot

Opdracht twee was een uitdagende mix van landschapsfotografie én een fashion shoot. Geraldine en Linda kregen elk een model in een sprekende jurk die ze op een prachtige plek op IJsland moesten vastleggen. Linda's foto leverde haar de allereerste 10 van het seizoen op, maar Geraldine deed met een 9.8 amper voor haar onder. Alles draaide om de laatste shoot. 

Een mooie 10 voor Linda Hakeboom
Een mooie 10 voor Linda Hakeboom

Drieluik

IJsland staat bekend om haar natuurpracht. Aan de vrouwen de missie om in drie foto's die schoonheid te vangen. Vorige week werd al duidelijk dat één van die beelden het ongrijpbare noorderlicht moest bevatten, de ander moest een creatieve selfie worden. Met die opdrachten leverden de vrouwen platen af die in studio door juryleden Cynthia Boll en William Rutten beoordeeld werden in het bijzijn van vrienden, familie en afgevallen kandidaten.

En de winnares is...

Tijl voerde na de beoordeling de spanning voor de verandering niet zo hoog op. Met een half puntje voorsprong en een gemiddeld eindcijfer van 7.8 mag Linda Hakeboom zich de winnares van Het perfecte plaatje 2022 noemen. Onder luid applaus nam een stomverbaasde Linda de winst in ontvangst: "Ik vond het echt een van de grootste en mooiste avonturen die ik in mijn leven heb mogen meemaken. Ik ben echt superblij."

Linda Hakeboom wint Het perfecte plaatje 2022
Linda Hakeboom wint Het perfecte plaatje 2022

Meer over