Spoilers

Dit is de winnares van talentenjacht Aria

28 november 2021 23:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Bart van der Putten

Zondagavond was de finale van Aria. De talentenjacht, waarin operatalent een kans kreeg op een studiebeurs aan de Nationale Opera, werd gewonnen door Eleonora.

De jury van Aria, bestaande uit Rosemary Joshua, Tania Kross en Henk Poort, kozen na afloop van de finale voor Eleonora vanwege haar “stralende stem in een zeer veelzijdig repertoire”. De drie finalisten zongen samen Libiamo ne’ lieti calici uit Verdi’s opera La traviata, misschien wel het bekendste operastuk.

Jaap van Zweden

Het juryrapport werd aan het einde van de finale voorgelezen door Jaap van Zweden, chef-dirigent van de New York Philharmonic. Hij bleek de afgelopen acht weken het 'anonieme jurylid' te zijn. Eerder dachten kijkers nog dat Francis van Broekhuizen het anonieme jurylid was, maar die geruchten ontkende zij eerder al.

Kijkcijfers

De finale van Aria deed het ook zeer goed in de strijd om de kijkcijfers. De eindstrijd van de talentenjacht trok 1.213.000 kijkers, waarmee de vierde plek in de lijst van Stichting KijkOnderzoek het programma ten deel viel.

Meer over