Maar toch niet helemaal...

Dit is de zesde afvaller van Het Perfecte Plaatje 2022

23 november 2022 22:23 | amusement | Door Jef Willemsen

De spoeling wordt met de week dunner in Het perfecte plaatje. Slechts vijf kandidaten maakten zich op voor aflevering 7 waarin ze te maken kregen met muziek, insecten en het oordeel van een oud-winnaar.

Vorige week verliet Maik de Boer de wedstrijd, dat maakt Filemon Wesselink de enige man die dit seizoen nog kans maakt op de eindoverwinning. De programmamaker lijkt aardig op weg om kans te maken op de finale.

Kensington

Zo haalde hij een acht voor de eerste opdracht: maak een actiefoto tijdens het afscheidsconcert van de band Kensington. Een lastige missie omdat er tijdens een live-optreden zo ontzettend veel gaande is dat mogelijk interessant is voor een plaat. Filemon kreeg het hoogste punt van de shoot, Trijntje Oosterhuis kwam met een 5 van een koude kermis thuis.

Humberto Tan

Vlak voor de tweede opdracht stelde presentator Tijl Beckand het gastjurylid van deze week voor: Humberto Tan, de presentator schreef de eerste editie van de fotowedstrijd op z'n naam en is sindsdien een bedreven (natuur)fotograaf. Logisch dat opdracht twee alles te maken heeft met zijn passie. De kandidaten moesten een macrofoto maken van een insect. De winnende foto wordt ook echt gebruikt voor de insecteneditie van de Veldgids. Ook deze opdracht won Filemon.

Griep

Linda Hakeboom moest de insectenopdracht echter missen omdat ze met een stevige griep op bed lag. Daardoor kreeg ze automatisch 0 punten voor haar niet geleverde foto, wat haar een gemiddelde van 3,5 punt opleverde. Daarmee zou ze automatisch de afvaller van de week worden, ook al scoorde Trijntje Oosterhuis wederom een 5. 

Potentie

Juryleden William Rutten en Cynthia Boll besloten echter in te grijpen. Ze zagen nog zoveel potentie in het werk van Hakeboom dat ze hun eenmalige 'save' optie inzetten. Ook al is Linda qua punten de afvaller, ze mag volgende week gewoon weer terugkomen. 

Linda Hakeboom mag toch blijven
Linda Hakeboom mag toch blijven

Meer over