Spoeling wordt dunner

Dit is de zesde afvaller van The Masked Singer 2022

9 december 2022 22:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Aflevering zes van The masked singer zou zomaar eens het best bewaarde geheim van Hilversum kunnen zijn. De muzikale raadshow stond immers recht tegenover de WK-kwartfinale Nederland - Argentinie. 

Met slechts vijf optredens voor een show van twee uur hadden de makers deze week een nieuwe manier gevonden om het programma wat op te vullen. Tineke Schouten mocht als haar typetje Bep Lachebek in de rol van waarzegger kruipen en hints geven met behulp van haar kristallen vissekom en een pak tarotkaarten. 

Optredens

Deze week was het aan de Flamingo, de Tijger, de Zeemeermin, de Joker en de Bijenkoningin om weer van zich te laten horen. De optredens waren grootser dan voorheen, met extra dansers, licht- en video effecten. Zowel publiek als panel keken hun ogen uit, al viel op dat met name de Tijger en de Joker de zaal met gemak wisten te bespelen.

De Taart

De show werd traditiegetrouw halverwege onderbroken voor een gastoptreden. Een massale taart kwam het podium opgeschuifeld waar met gemak twee mensen in hadden gepast. Er kwam echter één stem uit en alle panelleden herkenden die moeiteloos: Patty Brard. het was zo overduidelijk dat Gerard Joling zich al versprak tijdens de vragenronde. Patty vond het vooral een grote eer om gevraagd te worden, ook al was pak bloedheet.

Patty Brard bleek de Taart
Patty Brard bleek de Taart

Zeemeerminder

Joker, Bijenkoningin en Tijger bleken moeiteloos een ronde verder waardoor het tussen de Zeemeermin en de Flamingo ging. De roze kraanvogel ontsprong de dans, waardoor de meermin haar masker af moest doen. Inmiddels waren er zoveel overduidelijke hints dat Buddy en Gerard kozen voor Loiza Lamers. Carlo en Loretta wisten het ook praktisch zeker: het moet Loiza zijn. Heel spannend was de onthulling dan ook niet: het topmodel kreeg een staande ovatie.

Loiza Lamers is de Zeemeermin
Loiza Lamers is de Zeemeermin

Meer over