Teleurstelling

Dit is waarom de finale van Op Zoek Naar... niet terug te kijken is

3 februari 2023 16:16 | amusement | Door Judith Regeling

© Ruud Baan
Als je wil weten welke man én welke vrouw in de prijzen vallen tijdens de finale van Op Zoek naar..., moet je vanavond overschakelen naar NPO1. Het programma is namelijk niet terug te kijken, zo vertelt AVROTROS vandaag.

Deze beslissing is er niet voor niets: het heeft te maken met de mediawet.

Lees ook: Dit zijn de finalisten van Op Zoek naar... Danny en Sandy 

Op Zoek naar...

Na weken vol spanning wordt vanavond in Op Zoek naar... eindelijk duidelijk welke twee musicalsterren in spe de hoofdrollen gaan vertolken in de musical Grease. Maar voordat het zover is, moeten de potentiële Danny's - Paul, Tristan en Victor - en de Sandy's - Danique, Magtel en Dominique - eerst nog het publiek zien te overtuigen dat zij de juiste kandidaten zijn voor deze rol. De Sandy's zullen dat doen met liedjes als I'm the Greatest Star, Never Enough en She Used to be Mine. De Danny's wagen zich aan I'm Alive, Gethsemane en Vriend als ik

Niet terug te zien

Als je wil zien wie er met de winst vandoor gaat, moet je vanavond je televisie aanzetten. AVROTROS laat in aanloop naar de finale weten dat deze laatste aflevering niet online zal komen op NPO Start of NLZiet. "Na deze vrijdagavond zijn de winnaars niet langer kandidaten in het programma, maar Danny en Sandy in de musical Grease", aldus de omroep. "Om deze activiteiten gescheiden te houden, is mediawettelijk bepaald dat het programma niet terug te kijken is. Zorg dus dat je vrijdagavond klaar zit en spread the word."

Teleurgestelde reacties

Fans die zich er al op hadden verheugd om Op Zoek naar... op een later moment terug te kijken, vinden dit logischerwijs enorm jammer. "Pff, wat een enorme domper. Zoals veel andere mensen moet ik precies deze vrijdag werken en zal ik de ontknoping missen. Ik baal hiervan", luidt het commentaar dan ook. Eén oplossing is er nog wel: opnemen via je eigen device is mogelijk.

De finale van Op Zoek naar... is vanavond om 20:40 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over