Johnny bekijkt het positief

Dit is wat je moet weten over de nieuwe SBS-talkshow HLF8

4 september 2021 09:07 | amusement | Door Jef Willemsen

© Talpa
Johnny de Mol lanceert maandag HLF8, de nieuwe dagelijkse talkshow van SBS 6. Maar wat kunnen we eigenlijk verwachten?

In de aanloop naar de start van HLF8 zendt Talpa al weken promo filmpjes uit waarin Johnny op aandoenlijke wijze druk is met de voorbereidingen voor zijn debuut als talkshow host. Maar wat kunnen kijkers verwachten?

Jeroen Pauw is nauw betrokken

Johnny heeft ervaring als presentator en programmamaker, maar een dagelijkse live talkshow is een vak apart. Daarom is Jeroen Pauw aangetrokken om zijn expertise te delen. Niet alleen is hij als coach betrokken om De Mol de fijne kneepjes van het vak te leren, Pauws bedrijf TVBV neemt ook de productie van HLF8 voor z'n rekening.

Johnny oefent al weken

Johnny ambieerde al jaren een eigen talkshow, dus toen de kans HLF8 te maken zich voordeed greep hij 'm met beide handen aan. De presentator is nauw betrokken bij het format en maakt al weken proefshows om helemaal in het ritme te komen. Aan de voorbereiding zal het niet liggen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HLF8 (@hlf8live)

Melissa Drost doet redactie

De redactie van HLF8 bestaat uit een veelzijdige groep mensen. Eén van hen is Melissa Drost, beter bekend als Juf Roos en Sjors in GTST. Melissa werkt inmiddels achter de schermen als redacteur, een nieuwe klus waar ze veel zin in heeft. Drost is niet de enige BN'er die zich achter de schermen van een dagelijkse talkshow verdienstelijk maakt. In het verleden werkten mensen als Koos van Plateringen en Mariska Hulscher ook behind the scenes.

Positief en niet actueel

Maar waar gáát HLF8 dan over? De makers willen voor de verandering een positieve talkshow maken waarin echte mensen mooie verhalen delen. De waan van de dag blijft zo ver mogelijk van tafel, De Mol wil juist goede gesprekken voeren over belangrijke onderwerpen waar meer nieuwsgeorienteerde praatprogramma's niet aan toe komen. De studio oogt in ieder geval huiskamerachtig, met veel kussens en zelfs een bar.

Volgens Johan Derksen gaat het mislukken

Van je collega's moet je het hebben: nog voor het debuut van HLF8 verklaarde Johan Derksen bij Veronica inside al waarom de talkshow van Johnny de Mol wat hem betreft gedoemd is te mislukken: "In talkshows zijn vaak meningsverschillen en je hebt mensen uit verschillende kampen wat tot een discussie leidt. Johnny wil nu het andere programma maken, met mensen die het ééns zijn (...) Dat werkt niet, de mensen laten zich niet besodemieteren: als je een gesprek hebt met Johnny en iedereen is het met elkaar eens, dan gaan mensen naar een andere zender."HLF8 is vanaf maandag 6 september iedere werkdag live te zien tussen 19.30 en 20.30 uur op SBS 6.

Meer over