Compilaties van beste muziek

Dit kun je verwachten van De wereld spoelt terug

30 Juni 2020 10:18 | amusement | Door Andrea Peelen

© BNNVARA

Kon jij de muziek van De wereld draait door altijd wel waarderen? Dan is er goed nieuws: NPO1 zendt vanaf maandag 6 juli De wereld spoelt terug uit, een vijfdelige compilatieserie van de beste muziek uit 15 jaar DWDD.

In De wereld draait door traden veel (inter)nationale artiesten op. De muziek werd elke keer begeleid door een huisband, die per seizoen rouleerde. Benieuwd naar wat je van de afleveringen kan verwachten? Je leest het hieronder.

1. Nederlandstalig (6 juli)

Natuurlijk is er in De wereld spoelt terug aandacht voor Nederlandstalig. Zo zie je in deze aflevering hoe Ilse de Lange, Barry Hay en Anouk – meestal voor het eerst – in het Nederlands zingen. En wees niet bang: Huub van de Lubbe, Andre van Duin, Stef Bos, De Dijk en andere veteranen van het Nederlandstalige lied worden zeker niet overgeslagen.

2. Musicalspecials (7 juli) 

In deze aflevering kijk je naar hoogtepunten uit de uitvoering van ‘Peter en de wolf’ en de beroemde Abbey Road-Medley van The Beatles (gespeeld door The Analogues en ingeleid door niemand minder dan minister Grapperhaus). Ook laat Michelle David een geweldige Tina Turner cover horen.

3. Den Haag (8 juli)

Veel van Nederlands’ muziekpareltjes komen uit de stad Den Haag. Niet zo gek dus dat De wereld spoelt terug hier een aflevering aan besteedt en Golden Earring, Kane, Anouk en Di-rect voorbij laat komen. Verder zie je ook een zeldzaam interview met Robbie van Leeuwen, misschien wel de grootste kluizenaar uit de Nederlandse muziekgeschiedenis én de schrijver van het bekende nummer ‘Venus’.

 4. Songfestival (9 juli) 

Helaas ging het Songfestival dit jaar niet door, maar des te meer redenen voor De wereld spoelt terug om een aflevering te wijden aan de Nederlandse deelnames. Natuurlijk is er aandacht voor het debuut van Duncan Laurence op tv, maar ook het uitzwaaiconcert van Douwe Bob in het theater naast de DWDD studio komt voorbij. En vergeet niet Waylon, die samen met Ilse de Lange hun hit ‘Calm after the storm’ voor het eerst liet horen bij DWDD. 

5. Muzikale samenwerkingen (10 juli)

De slotaflevering van De wereld spoelt terug staat in het teken van muzikale samenwerkingen. Waylon en Freddy Mercury zingen samen ‘Somebody to love’ en Jett Rebel maakt een ode aan ‘Purple rain’ van Prince. Verder zie je ook de grootse samenwerking tussen Henny Vrienten, Paul de Munnik, Tim Knol, Lee Towers, De 3JS, Marco Bakker, Matangi Quartet, Pink Oculus, Ronnie Flex, Spinvis en vele anderen. Samen zingen ze 'Perfect day', live begeleid door het Metropole Orkest.

De wereld spoelt terug is vanaf 6 juli iedere werkdag om 19.00 uur te zien op NPO1.

Meer over