Vanaf 19 maart

Dit moet je weten over de Belgische De Mol van 2023

14 maart 2023 12:54 | amusement | Door Judith Regeling

© Play4
Molloten hoeven dit jaar wederom niet in een zwart gat te vallen, want vanaf maandag 20 maart kijk je wekelijks naar een nieuwe aflevering van de Vlaamse De Mol. Wij blikken in dit overzicht alvast vooruit.

De zoektocht naar de Mol begint weer van voor af aan.

Lees ook: Lees alles over De Mol van 2023

De Mol

De Vlaamse De Mol werkt in principe hetzelfde als de Nederlandse variant. De deelnemers gaan op een door de makers uitgekozen locatie op zoek naar die ene persoon. Die man of vrouw die opdracht na opdracht het spel probeert te saboteren. Hij of zij wil namelijk de pot zo laag mogelijk hebben, terwijl de kandidaten er juist alles aandoen om zoveel mogelijk geld te verdienen. Aan het einde van de rit moet blijken wie de Mol van dit jaar is. Althans, als er natuurlijk niet hetzelfde gebeurt als vorig jaar: toen gaf de Mol vroegtijdig op.

De locatie van De Mol 2023

Waar de kandidaten van Wie Is de Mol? 2023 allerlei te gekke opdrachten mochten uitvoeren in het prachtige Zuid-Afrika, reizen de deelnemers en presentator Gilles De Coster van dit Vlaamse seizoen af naar... Arizona. "Van de Red Rocks in het noorden tot de uitgestrekte zandvlaktes in het zuiden: de overweldigende natuurpracht van Arizona vormt het decor voor een nieuwe zoektocht vol adrenaline, speurwerk en spektakel", aldus de makers. "Giddy up boys & girls!"

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door De Mol (@demol_play4)

De kandidaten van De Mol 2023

In België krijgen - in tegenstelling tot in ons eigen land - jaarlijks onbekende kandidaten de kans om deel te nemen aan het spel. Dat blijkt ook wel uit het veelzijdige deelnemersveld: er doen onder meer een gynaecoloog, een docent, een vastgoedmakelaar en zelfs een slager mee aan dit seizoen.

Wat wel opvalt, is dat er slechts negen kandidaten zijn onthuld. Normaal zijn dit er 10. Fans gaan er dus vanuit dat er nog iemand bij zal komen.

De kandidaten zijn (van links naar rechts op onderstaande foto)

 • Lieselot (32): Veel kandidaten verlaten voor een korte periode hun gezin voor dit spannende avontuur, zo ook de 32-jarige Lieselot uit Rollegem-Kappelle. In het dagelijkse leven runt zij een slagerij met haar man, maar eigenlijk was dat niet haar gedroomde carrière. Ze studeerde namelijk ooit journalistiek.
 • Thomas (42): De 42-jarige Thomas weet hoe het is om te opereren in een groep. Hij is in het dagelijkse leven docent en geeft les in aardrijkskunde en wiskunde in Ieper. Verder houdt hij van zijn vrouw, zijn drie kinderen en koffie. Hij volgde ooit zelfs een barista-opleiding.
 • Toos (27): Ook de 27-jarige Toos uit Zeventem is van de partij. Hij verdient de kost als schrijnwerker en is dan ook vaak te vinden op Brussels Airport. Na zijn werk gaat hij graag klimmen of kan je hem in zijn stamcafé vinden met zijn vrienden.
 • Conny (58): Bij de rekenopdrachten moeten we goed opletten, want als de 58-jarige Conny uit Bonheiden er niet in slaagt, is dat opvallend. Deze moeder van twee kinderen geeft wiskunde aan een hogeschool in Mechelen en beheert zelfs een Instagram-account over wiskunde. Verder doet ze aan improvisatietheater in haar vrije tijd.
 • Leïla (34): Als er iemand in haar toch vrij jonge leven al heel wat locaties heeft gezien, is het de 34-jarige Leïla wel. Deze antropologe heeft roots in Tunesië, groeide op in het Frans, woonde in Nederland en belandde uiteindelijk in Bambrugge met haar vriendin en hun zoontje.
 • Samya (26): De Mol mag wel opletten, want voor je het weet slingert de 26-jarige advocaat sociaal sleept Samya hem of haar voor het gerecht (als ze natuurlijk zelf niet een dubbelrol speelt). Deze dame reist verder graag en heeft Marokkaanse roots.
 • Lancelot (27): De 27-jarige Lancelot uit Antwerpen reist ook af naar Arizona. Veel is er niet over hem bekend behalve dat zijn broers en zussen Oberon, Lohengrin en Iphigenia heten en dat hij veel in de natuur te vinden is. Hij doet aan scouting.
 • Comfort (32): De 32-jarige Comfort is geboren in Kameroen, opgegroeid in Gent en inmiddels inwoner van Jette. Aan levenservaring dus geen gebrek. In het dagelijkse leven verdient ze haar geld als gynaecologe en zorgt ze voor haar dochtertje van anderhalf.
 • Ruben (22): De jongste kandidaat van de groep is de pas 22-jarige Ruben, een chef-patissier bij het gastronomische restaurant L'Oh in Tielt-Winge. Zijn lievelingsnummer is Party in the USA van Miley Cyrus. Of zijn deelname aan De Mol ook een feestje wordt, moet nog blijken.
De Mol van 2023
De Mol van 2023

Waar is De Mol 2023 te zien?

In België is De Mol vanaf zondag 19 maart wekelijks om 20:00 uur te zien op Play4 en GoPlay. Deze tv-zender is (zonder VPN-verbinding) niet in Nederland te zien, maar gelukkig zijn er genoeg andere opties. 

 • NPO Start: Vanaf 20 maart is De Mol 2023 ook elke maandag vanaf 20:00 uur te zien bij NPO Start. Vermijd dan wel de 24 uur daarvoor social media om geen spoilers te lezen;
 • GoPlay: De afleveringen zijn in Nederland mogelijk ook te zien via de website van het Vlaamse GoPlay. Je kunt hier gratis een account aanmaken.

De Mol gaat 19 maart van start en is vanaf 20 maart dus weer in Nederland te zien. 

Meer over