Alle twintig op een rijtje

Dit moet je weten over de kandidaten van het derde seizoen De Verraders

17 februari 2023 21:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL/Jasper Suyk
RTL pakt uit met het derde seizoen van De verraders. Ditmaal doen maar liefst twintig prominenten mee aan het door Tijl Beckand gepresenteerde spel vol list, bedrog en moordzuchtig verraad.

De enige zekerheid bij De verraders is dat er geen enkele zekerheid is. De twintig deelnemers hebben geen idee wat hen te wachten staat en wisten vooraf ook niet dat dit seizoen zich afspeelt in Frankrijk.

Chateau Verraders

Op een prachtig, eeuwenoud chateau wordt de strijd gestreden. De makers hebben gekozen voor een bonte mix kandidaten met hele uiteenlopende persoonlijkheden en ambities. Eén ding is zeker: ze willen allemaal naar huis met de zilverschat die wacht op de winnaars. 

Dit twintigtal treedt aan...

Selma Omari

De 28-jarige Selma werd bekend als de eerste YouTube-ster met een Marokkaanse achtergrond. Uitgesproken, veelzijdig en niet bang de confrontatie op te zoeken: Selma staat haar mannetje in iedere situatie. 

Selma Omari
Selma Omari

Nathan Rutjes

Voetbalminnend Nederland leerde de 39-jarige Rotterdammer kennen als middenvelder voor topclubs als Sparta, MVV en Roda JC. Hij viel pas echt op toen hij in 2020 meedeed aan Wie is de Mol? en direct een publiekslieveling werd vanwege zijn ontwapenende optimisme en vrolijke uitspraken. Dat zou hem mogelijk een perfecte verrader kunnen maken. 

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Nathan Rutjes (@nathanrutjes)

Chahid Charrak

De 32-jarige ondernemer en influencer is de ster van zijn eigen succesverhaal. Hij maakte zijn middelbare school niet af, verdiende de kost met de handel in pallets en groeide binnen tien jaar uit tot multimiljonair in tegels en badkamersanitair. Onder de naam Dutchperformante is Charrak actief op YouTube waar hij geld ophaalt voor goede doelen. 

Chahid Charrak aka Dutchperformante
Chahid Charrak aka Dutchperformante

Giorgio Hokstam

DJ, voice-over en zelfbenoemd 'dadfluencer' Giorgio Hokstam werd vooral bekend op televisie door zijn optredens als muziekdeskundige bij RTL Boulevard waar rond de start van de opnames van dit seizoen een einde aan kwam. De goedlachse Giorgio lijkt voorbestemd om een van de gangmakers van de groep te worden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Giorgio (@giorgiohokstam)

Irene van de Laar

Model, presentatrice, actrice... Irene van de Laar is van alle markten thuis. Dat bewees ze ook in 2021 toen ze meedeed aan De alleskunner VIPS. In haar eigen reportageprogramma De nachtrijder durfde ze de nachtelijke uren te trotseren, dus aan moed zal het de 54-jarige Irene niet ontbreken.

Irene van de Laar
Irene van de Laar

Jessie Maya

Een van 's lands grootste transgender influencers. De 26-jarige Jessie Désirée Bosch is openhartig over haar leven en haar transformatie in de persoon die ze wil zijn. Ook op televisie timmert ze aan de weg: ze deed mee aan The big escape en maakte vorig jaar haar opwachting in Celebrity apprentice.

Jessie Maya
Jessie Maya

Maria Fiselier

Operazangeres Maria Fiselier noemt De verraders 'misschien wel het meest intense programma' dat ze tot nu toe gedaan heeft. Of het 35-jarige vocale talent uit de toon valt zal moeten blijken.

Tinkebell

Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, is een politiek en maatschappelijk geëngageerde kunstenares die in 2004 de aandacht trok met haar kunstproject My dearest cat Pinkeltje: een handtas voorzien van het bont van haar overleden kat Pinkeltje. Het kenmerkt de 43-jarige Katinka die nooit om een uitgesproken mening verlegen zit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door TINKEBELL. (@tinkebell)

Sunny Bergman

In haar werk als documentairemaker heeft Sunny Bergman een hekel aan list en bedrog. Ze laat graag de waarheid zien, hoe hard en onprettig ook. Of dat talent in haar voordeel gaat werken bij een spel dat valt of staat bij liegen en bedriegen zal moeten blijken.

Sunny Bergman
Sunny Bergman

Betty Glas

Als verslaggever van RTL Nieuws verslaat Glas de meest gruwelijke rampen en incidenten. De komende weken moet ze uit een heel ander vaatje tappen, maar wellicht helpen haar journalistieke instincten juist om opmerkelijk en verraderlijk gedrag te spotten.

RTL Nieuws-gezicht Betty Glas
RTL Nieuws-gezicht Betty Glas

Ferri Somogyi

Vaste GTST-kijkers viel het al op dat soapicoon Rik de afgelopen tijd wat minder in beeld was. Nu blijkt dat Ferri Somogyi bezig was aan een heel ander avontuur. Met ruim 20 jaar ervaring in de soap kan de 49-jarige acteur als de beste mooi weer spelen. Ook is hij een ervaren illusionist die mensen met plezier een rad voor de ogen draait. Perfecte eigenschappen voor een Verrader.
Ferri Somogyi
Ferri Somogyi

Billy Dans

Artiest, producent, songwriter, als er muziek in zit dan kan Billy Dans er zeker wat mee. Momenteel schrijft Dans aan nieuwe nummers voor André Hazes en eerder verzorgde hij al de tekst van hits als Bieber van de kroeg voor Donnie en Mart Hoogkamer. Billy is een onvervalste gangmaker die je eigenlijk niet kan verdenken. Of toch wel?

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Billy Dans (@billydans)

Herman den Blijker 

De 64-jarige chefkok en horeca-ondernemer maakt al sinds 2005 televisie, maar waagde zich nog nooit eerder aan een programma als De verraders. De nuchtere Rotterdamer heeft een broertje dood aan geklets en flauwekul, dus als iemand de Verraders op een leugen kan betrappen is het Herman wel. 

Jan Slagter

De baas van Omroep MAX is de nestor van de groep en toch een beetje de vreemde eend in de bijt. Het zal ook voor de kijker even wennen zijn om een boegbeeld van de publieke omroep ineens in een commercieel realityprogramma te zien. Maar Slagter heeft voor hetere vuren gestaan en laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Saillant detail: uitgerekend op de dag dat dit derde seizoen start, viert hij zijn 69e verjaardag.
MAX-baas Jan Slagter is, heel toepasselijk, de oudste van de groep
MAX-baas Jan Slagter is, heel toepasselijk, de oudste van de groep

Sander & Jordy Huisman

Een unicum in de geschiedenis van De verraders: nooit eerder deden twee broers mee. Sander en Jordy Huisman, bekend van de formatie Kris Kross Amsterdam, gaan de uitdaging aan. Het stel noemt hun deelname veruit het spannendste avontuur waar ze ooit zijn ingestapt. Gaat de vraag wie een Verrader en wie een Getrouwe is tussen hen in komen te staan?

Noël van Kleef

Een tweede kracht uit de cast van GTST, al zal Van Kleef bij de jongere kijkers ook bekend zijn door haar rol uit jeugdserie Spangas. De 28-jarige actrice laat op Instagram weten dat deelname altijd al op haar bucketlist stond.

Noor Omrani

Met haar 21 jaar is hockeytalent Noor Amrani een van de jongste deelnemers. Als topsporter beschikt ze over ijzeren discipline en gaat ze recht op haar doelen af. Dat maakt haar een ideale getrouwe en misschien nog wel een betere verrader.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NOOR OMRANI (@nooromrani)

Pernille La Lau 

De immer opgewekte presentatrice van Koffietijd is van alle markten thuis. Ze beheerst het talent met iedereen een praatje te kunnen maken en is daarnaast ook pienter genoeg om zich niet in de kaarten te laten kijken. 


Thomas Cammaert 

Zou een Mol geen ideale Verrader zijn? De 36-jarige Vlaamse acteur wist in 2018 iedereen om de tuin te leiden toen hij meedeed aan Wie is de Mol? en uiteindelijk de kwade genius bleek. Dit verleden maakt de amaibele Belg onbedoeld verdacht, of juist niet: het ligt zo voor de hand dat hij verdacht is dat 'ie toch eigenlijk wel een Getrouwe moet zijn?


De Verraders is vanaf vrijdag 3 maart te zien om 20:00 uur bij RTL 4.

Meer over