Eerste details

Dit moet je weten over The Passion 2023

24 november 2022 10:19 | amusement | Door Judith Regeling

© Floris Heuer
The Passion keert in april 2023 weer als vanouds terug op de buis. Mocht je niets willen missen van dit muzikale evenement, houd dan dit artikel goed in de gaten.

De dertiende editie van het muzikale evenement mag namelijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

De locatie van The Passion 2023

Terwijl we allemaal nog massaal terugdenken aan Soy Kroon als Jezus is omroep KRO-NCRV al druk bezig met de voorbereidingen van de hopelijk net zo spectaculaire editie in 2023. Ze weten zelfs al waar het wordt gehouden, zo blijkt. "Het verlichte kruis van The Passion is vanmorgen in alle vroegte aangekomen in dé stad van 2023, Harlingen!", zo schrijft de omroep op social media.


Met publiek

De afgelopen jaren hadden de makers behoorlijk wat te stellen met het coronavirus. Zo was publiek in zowel 2021 als 2022 niet welkom en ook in 2020 was er al een aangepaste versie. De reguliere editie moest toen vanwege het virus worden vervangen door een live-vertelling zonder band en zonder publiek, maar met een online optocht, afgewisseld met scènes en liedjes uit de afgelopen negen edities en het bekende Passion-kruis. In 2023 is dat allemaal verleden tijd: het publiek is weer welkom.

De dertiende editie van The Passion vindt plaats op 6 april 2023.

Meer over