Geen herhalingen meer!

Dit najaar nieuw op NPO1

2 september 2021 15:10 | amusement | Door Irma Tomas

© Omroep MAX
De tijd van herhalingen is voorbij. Dat betekent een buslading vol nieuwe en spannende programma's die de komende maanden op je tv voorbij komen. Wij maakten een handig overzichtje met alle leuke nieuwe programma's bij NPO1.

2 september – Beste Zangers

In het 14e seizoen van Beste Zangers zingen Roel van Velzen, Karsu, Joe Buck, Belle Perez, Bökkers, Anneke van Giersbergen en Alides Hidding de sterren van de hemel. Onder leiding van gastheer Jan Smit gaan zij de uitdaging aan. Dit jaar is het zonnige Ibiza verruild voor een sfeervolle boerderij in Zuid- Limburg waar deze zeven artiesten elkaars nummers op geheel eigen wijze ten gehore brengen. 

20.40 uur op NPO 1

5 september – Heel Holland Bakt Nog een Keer

De schorten gaan voor en de ovens gaan weer aan. Dit najaar gaat een speciaal HHB-seizoen van start: Heel Holland Bakt Nog een Keer. Hierin doen bekende gezichten uit eerdere HHB-seizoenen mee en komen verschillende opdrachten voorbij die geïnspireerd zijn op de opdrachten uit eerdere seizoenen. Aan Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven wederom de taak om de baksels te beoordelen. De presentatie is in handen van André van Duin.

20.30 uur op NPO 1

5 september – Matthijs Gaat Door

Met vrolijke gesprekken, ontroerende gesprekken, heel veel muziek en altijd een goed humeur. En met Matthijs van Nieuwkerk.

21.30 uur op NPO 1

11 september - Spaanders

Vanuit een gezellig café neemt Patrick Lodiers op humoristische wijze de afgelopen week door met bekende én onbekende gasten. Een programma vol gesprekken, grappige fragmenten, satire en muziek. 

20.30 uur op NPO 1

12 september – Maud & Babs

In acht afleveringen leren we Maud (Rifka Lodeizen) en haar gezin kennen. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs (Loes Luca), die begint te dementeren. Haar man Koen (Peter Paul Muller) vindt dat Maud te veel tijd besteedt aan de zorg. Het drama wordt nog groter als Mauds zus Juliette (Kim van Kooten) hele andere ideeën blijkt te hebben over wat zorg is. De oude rivaliteit tussen de zussen laait dan ook weer op. Naast mantelzorg voor haar moeder, heeft Maud ook een verloskundige praktijk met Suus (Nadja Hüpscher) en een gezin met twee kinderen draaiende te houden.

22.20 uur op NPO 1

17 september – Chansons!

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps nemen je in dit muzikale vierluik mee in hun liefde voor het Franse lied.

21.25 uur op NPO 1 

3 oktober – Je Zou het Moeten Weten

Twee tv-prominenten - met ieder een team van vier secondanten – moeten uiteenlopende vragen beantwoorden over 70 jaar televisiegeschiedenis in Nederland. Met veel memorabele fragmenten en verrassende invalshoeken. Een ‘oh ja!'- ervaring voor oudere generaties en ‘oh ja?’-momenten voor jongere kijkers.

21.25 uur op NPO 1

ARIA

ARIA is een nieuw muziekprogramma, gepresenteerd door Dionne Stax, waarin wordt gezocht wordt naar de nieuwe operaster van Nederland. De inzet: een unieke 1-jarige studiebeurs. In deze achtdelige serie wordt 10 kandidaten wekelijks het vuur aan de schenen gelegd, door middel van het vertolken van een prachtige Aria voor een jury, bestaande uit Tania Kross, Rosemary Joshua en Henk Poort.

Vanaf zondag 10 oktober om 20.30 uur op NPO 1

13 oktober – De Grote Kleine Treinencompetitie

In De Grote Kleine Treinencompetitie, gepresenteerd door André van Duin, strijden zes modeltreinbouwers met hun teams tegen elkaar. Elke aflevering moet er -aan de hand van een thema- binnen enkele dagen een compleet nieuwe wereld gecreëerd worden. De tijdsdruk, het samenwerken en het in elkaar schuiven van de verschillende onderdelen van de modelspoorbaan maken het elke aflevering weer spannend: doen de lichtjes het, werken de technische onderdelen en blijft de trein rijden? Wie combineert creativiteit het beste met techniek en wint uiteindelijk?

20.30 op NPO 1

15 oktober - Jochem in de Wolken

In de nieuwe vierdelige EO-serie Jochem in de Wolken is cabaretier en bijna-bioloog Jochem Myjer letterlijk en figuurlijk in de wolken. In een luchtballon vaart hij over Nederlands mooiste natuurgebieden. Met zijn aanstekelijke passie en humor beschrijft hij op een unieke manier het prachtige landschap en zijn bewoners.

21.30 uur op NPO 1

26 oktober - Ik Vertrek XL

Ik Vertrek XL is een spin-off van Ik Vertrek. Net als in het origineel worden Nederlanders gevolgd die emigreren en een onderneming starten.

In dit geval gaat het niet om een stel of een gezin, maar om een heel gezelschap dat een gedeelde droom heeft. In de eerste 6-delige serie volgen we de avonturen van een gezelschap in Noord-Italië, en een gezelschap op Bonaire.

20.30 uur op NPO 1

31 oktober – Onze Boerderij

Alweer het vijfde seizoen met wederom oud Boer zoekt vrouw-boeren te zien, die je al lang niet hebt gezien. Yvon duikt in de spruitjes en de bollen en we zien de directe gevolgen van de klimaatverandering op het boerenleven. Het programma volgt de Texelse boer Jan en Rianne, die gaan emigreren naar het noorden van Denemarken en hun schapen verruilen voor koeien. 

Vanaf zondag 31 oktober om 21.30 uur op NPO 1

4 november – Kamp van Koningsbrugge

In het nieuwe seizoen van Kamp Van Koningsbrugge krijgen wederom vijftien gewone burgers acht dagen lang deze loodzware training. Wie haalt het eind van dit unieke experiment, waarbij het fysieke als mentaal het uiterste wordt gevraagd? Jeroen van Koningsbrugge is daar om zijn rekruten een hart onder de riem te steken.

20.30 uur op NPO 1

19 november - BuZa

In deze vierdelige BNNVARA-serie, geregisseerd door Frank Ketelaar (Klem, Overspel) volgen we Maarten Meinema die als nieuwe minister van Buitenlandse Zaken wordt benoemd als zijn voorganger onverwachts overlijdt. Maar wanneer er allerlei politieke lijken uit de kast vallen en de ene crisis na de andere zich aandient, heeft hij grote moeite het vertrouwen van zijn staf te winnen. Als dan ook nog blijkt dat hij geplaagd wordt door persoonlijke demonen neemt de druk tot grote hoogten toe.

De cast bestaat uit Kees Prins, Sanne Samina Hanssen, Werner Kolf, Jacob Derwig en Sytske van der Ster.

21.30 uur op NPO 1

7 december - Amalia 18 jaar

Prinses Amalia wordt op 7 december 18 jaar. Dat betekent dat zij automatisch Koningin wordt, mocht haar vader Willem-Alexander overlijden. En ze wordt lid van de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering. Ze heeft wereldwijd een bijzondere positie, want Nederland is een van de slechts 27 landen met een monarchie die via erfopvolging wordt doorgegeven. Ondanks dat haar toekomst al vanaf haar geboorte vastligt, hebben Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima er alles aan gedaan om Amalia zoveel mogelijk uit de publiciteit te houden en een onbezorgde jeugd te geven. Nu ze 18 is, zal ze zich serieus moeten gaan voorbereiden op haar toekomstige rol als Koningin. Maar hoe doe je dat? Wat is je taakomschrijving? Wat moet je precies leren? En wie leert je die lessen?

20.30 uur op NPO 1

14 december: Dionne Dichtbij de First Ladies

In deze serie leert Dionne Stax de echte vrouwen kennen achter de belangrijkste First Ladies, door de ogen van hen die hen het beste kennen: hun kinderen, bijzondere vrienden en vertrouwelingen uit het Witte Huis. Hoe hebben deze vrouwen hun rol als First Lady vervuld? Welke invloed hadden ze achter de schermen? Wat hebben ze op moeten geven en wat hebben ze bereikt?

20.30 uur op NPO 1

 

Lees meer

Dit zijn de nieuwe programma's op NPO1

Dit zijn de nieuwe programma's op NPO3

Dit zijn de nieuwe programma's op SBS6

Dit zijn de nieuwe programma's op Veronica

Dit zijn de nieuwe programma's op NET5

Meer over