Georgina en Willie Wartaal

Dit najaar nieuw op NPO3

2 september 2021 15:58 | amusement | Door Irma Tomas

© KRO-NCRV
Ook op NPO3 is genoeg nieuws te beleven dit najaar. Wij zochten uit welke programma's je niet wilt missen de komende maanden.

8 september – Boerderij van Dorst

Raven van Dorst (voorheen Ryanne) betrekt een vervallen boerderij en ontvangt daar BN’er duo’s, die twee dagen komen helpen en een nachtje blijven slapen. Ver weg van de goudomrande glamour van de showbizz, en alle voorzieningen van de grote stad, gaan ze aan de slag. De boerderij opknappen, groente en fruit telen, het land bewerken, beesten houden, poep scheppen, ploegen, zaaien, oogsten en melken.

Om 20.25 uur 

8 september – Operatie Obesitas

In Operatie Obesitas neemt Olivier Locadia, beter bekend als rapper Willie Wartaal, je mee in de wereld van de maagverkleiningen. Het aantal zwaarlijvige mensen dat met een gastric bypass hun maag laat verkleinen neemt explosief toe. De operatie lijkt een wondermiddel. Maar dat is lang niet altijd het geval. Na een operatie volgt vaak een periode met complicaties. In Operatie Obesitas neemt Olivier Locadia, beter bekend als rapper Willie Wartaal, je mee in de wereld van de maagverkleiningen.

Om 21.20 uur

5 oktober – Dat Snap Je Als Je ouder Bent

Emma Wortelboer volgt gezinnen waarbij de ouders en kinderen het maar niet eens kunnen worden over een tiener-ouder kwestie. Emma gaat bij ze langs en verdiept zich in de standpunten van beiden. Want waarom zou je een tattoo willen zetten? En waarom zou je dit verbieden? Emma neemt ze mee om elkaars wereldbeeld te leren kennen. En dat alles met maar één doel; de gezinnen dichter bij elkaar brengen.  

Om 21.15 uur 

6 oktober – Achterblijvers

In de zesdelige documentaireserie ‘Achterblijvers’ volgen we vier mannen en vrouwen die allemaal een relatie hebben met iemand die in de gevangenis zit. Zij moeten thuis de boel draaiende houden én sterk blijven voor hun dierbaren achter slot en grendel. Lukt het de koppels onder de bijzondere omstandigheden hun relatie staande te houden?

Om 21.20 uur 

15 oktober – Ik Heb Iemand Gedood

Filemon Wesselink portretteert wekelijks een Nederlander die is veroordeeld wegens moord of doodslag. Hij gaat op zoek naar de verhalen achter de daders en voert indringende gesprekken, met hen zelf, maar ook met familieleden, vrienden, oud-collega’s, begeleiders en anderen die bij de hoofdpersoon betrokken zijn. Want hoe heeft het zover kunnen komen? Hoe zag hun leven eruit voor dat fatale moment? Kregen ze daarna een tweede kans of zijn ze nu voor eeuwig ‘die moordenaar’? En: zou iedereen op het punt kunnen komen dat hij of zij iemand van het leven berooft?

20.25 uur op NPO 3

17 oktober Deep Shit

Na een confronterende ontmoeting in de supermarkt beseffen Veerle (Jennifer Hoffman) en Sara (Fockeline Ouwerkerk) hoe verschrikkelijk ze zijn vastgeroest in hun eigen saaie levens. Een spannend dubbelleven lijkt de oplossing te zijn, maar dat loopt gierend uit de hand. Terwijl ze thuis de schijn op moeten houden, draaien ze zichzelf steeds verder vast in een onbedoeld crimineel avontuur. Deep Shit gaat over de vriendschap tegen wil en dank tussen twee vinexvrouwen die elkaar vinden in hun ergernissen over het doorsnee leven.

20.20 uur op NPO 3

4 november – Ben Ik Hier Alleen?

In haar eigen ‘spaceship camper’ reist Georgina door Europa en probeert als een ware ontdekkingsreiziger te verklaren of buitenaards leven invloed heeft op ons bestaan. Georgina bezoekt locaties in Europa waar mogelijk ‘encounters’ hebben plaatsgevonden tussen mens en buitenaardse entiteiten en spreekt met wetenschappers en (ervarings)deskundigen.

Om 22.00 uur 

23 november – Boer Ayoub

De 23-jarige Ayoub wil niets liever dan ooit een eigen boerderij runnen en werkt daarom al sinds zijn veertiende op diverse melkveehouderijen om ervaring op te doen. In het programma zien we hoe Ayoub zijn droom probeert waar te maken.

Om 21.50 uur 

Lees ook:

Dit zijn de nieuwe programma's op NPO1

Dit zijn de nieuwe programma's op NPO3

Dit zijn de nieuwe programma's op SBS6

Dit zijn de nieuwe programma's op Veronica

Dit zijn de nieuwe programma's op NET5