Veel voor vrouwen

Dit najaar op Net5

7 september 2021 14:44 | amusement | Door Jorrit van Broekhoven

© Cornelie Tollebs
Net5 mikt op de herfstavonden vooral op de vrouwelijke fans van series en films. Gloednieuw is de Nederlandse misdaadserie Adem in adem uit met Bracha van Doesburgh en Jelka van Houten. Ook zie je de tv-premières van topfilms als Lady Bird, The Crimes of Grindelwald en The Post.

Australische vooravond

De vooravond van Net5 heeft dit najaar een sterk Australische tongval, met afleveringen van Het Blok Australië en MasterChef Australië. In Het Blok (foto) renoveren vijf koppels vervallen huizen, die voor een beperkt budget moeten worden opgeknapt en ingericht. In MasterChef tonen amateurchefs weer hun kookkunsten aan juryleden Jock Zonfrillo, Andy Allen en Melissa Leong.

 

New Amsterdam

De dinsdagavond blijft dé serieavond op Net5. De ziekenhuisserie New Amsterdam krijgt een nieuw seizoen, waarin het ziekenhuispersoneel alle zeilen moet bijzetten om de coronacrisis het hoofd te bieden.

 

Nurses

Ook de Canadese ziekenhuisserie Nurses gaat dit najaar op de dinsdagavond verder met een tweede seizoen. De vijf verpleegkundigen krijgen een nieuwe baas, Kate Faulkner, die de teugels stevig in handen neemt. 

 

NCIS Los Angeles

Zodra het derde seizoen van Manifest is afgelopen, komt de woensdagavond van Net5 in het teken van misdaadseries te staan. Er is onder meer een nieuwe seizoen van NCIS Los Angeles (foto), waarin het team van G. Callen weer nieuwe gewaagde undercoveroperaties uitvoert. Ook de misdaadserie Magnum P.I. krijgt op de woensdagavond een nieuw seizoen. 

 

21 september: Adem in adem uit

De gloednieuwe Nederlandse komische misdaadserie Adem in adem uit draait om de vriendschap tussen twee buurvrouwen, gespeeld door Bracha van Doesburgh en Jelka van Houten. Jolanda (Jelka van Houten) runt op het platteland een biologische boerderij en krijgt nieuwe buren: het stadse gezin van coach Kim en haar man Sven (Bracha van Doesburgh en Waldemar Torenstra). Kim sluit vriendschap met de doortastende Jolanda, maar weet niet dat zij een probleem heeft met mannen. 

 

Films: fantasy

De maandagavond is het dit najaar op Net5 ingeruimd voor fantasy- en avonturenfilms. Alle films uit de Harry Potter-serie worden nog eens uitgezonden, en daarnaast is er de tv-première van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald. De gevreesde duistere tovenaar Grindelwald (Johnny Depp, foto) ontsnapt uit de gevangenis. Albus Dumbledore (Jude Law) schakelt zijn vriend Newt Scamander (Eddie Redmayne) in om hem te stoppen.

 

Films: romcoms

Een mooie traditie die Net5 ook dit najaar in leven houdt: donderdagavond is de avond van de romcoms. De komende weken zie je onder meer de tv-première van Lady Bird (foto). In deze winnaar van twee Golden Globes wordt de titelrol gespeeld door Saoirse Ronan. De 17-jarige Lady Bird beleeft haar eerste liefde en ruziet wat af met haar moeder (Laurie Metcalf). Andere nieuwe romcoms zijn het tienerdrama Love, Simon en de comedy Long Shot met Charlize Theron en Seth Rogen.

 

Films: waargebeurd

Op vrijdagavond zie je dit najaar dramafilms die vaak gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Daarbij zitten veel grote tv-premières, zoals Welcome to Marwen, Free State of Jones, Harriet en Hotel Mumbai. Een aanrader is de film The Post (foto) van Steven Spielberg, die laat zien wat er gebeurde toen de Washington Post besloot de geheime Pentagon Papers te publiceren. Met prachtrollen van Tom Hanks en Meryl Streep.

 

Lees ook:

Dit zijn de nieuwe programma's op NPO1

Dit zijn de nieuwe programma's op NPO3

Dit zijn de nieuwe programma's op SBS6

Dit zijn de nieuwe programma's op Veronica

Dit zijn de nieuwe programma's op NET5

Meer over