Nieuwe afleveringen

Dit verandert er in Lingo door c-o-r-o-n-a

25 Mei 2020 14:48 | amusement | Door Faye Heijnis

© Reinier Bergsma
Lingo-fans opgelet: binnenkort is het spelprogramma weer terug op tv met nieuwe afleveringen. Vanwege het coronavirus werden de opnames tijdelijk stilgelegd.

Die kunnen volgens de laatste berichtgeving per 6 juni weer hervat worden. Maar welke coronamaatregelen worden er getroffen? 

Schone Lingo-ballen

Jan Versteegh strijkt gewoon weer in de Lingo-studio neer als presentator. Ook strijden er weer twee teams van twee personen op gepaste afstand tegen elkaar. De maatregelen zitten 'm voornamelijk in de hygiëne. "De Lingo-ballen worden na iedere opname door een desinfecteerbakje gehaald", zo laat Jan weten aan Shownieuws. "Dat was niet makkelijk, want de verf laat daardoor los. Dus die ballen moeten allemaal weer gespoten worden."

Geen applaus 

Voorlopig moet Lingo het zonder publiek doen, net zoals zo veel andere tv-programma's die nu opgenomen worden. "Je mist applaus, je mist een lach als er een grap gemaakt wordt", zegt Jan daarover. "Het is heel anders om Lingo in coronatijd op te nemen. De vraag is of en wanneer we weer terug kunnen naar normaal."

Lingo is elke werkdag te zien, om 19.30 uur op SBS 6.

Meer over