Europapa

Dit vinden luisteraars van het songfestivalnummer van Joost Klein

29 februari 2024 19:34 | amusement | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Sander Koning

Vandaag was het eindelijk zover: het songfestivalnummer van Joost Klein werd onthuld. Met Europapa hoopt Klein het Eurovisie Songfestival in Malmö te winnen. Klein presenteerde zijn nummer donderdag tijdens een speciale middagshow van De Avondshow met Arjen Lubach.

Europapa

Met zijn nummer Europapa wil Joost duidelijk maken dat er geen grenzen zijn als je je dromen wilt waarmaken. Het lied is een ode aan zijn vader en aan het Europa van de jaren '90. Het nummer is in het Nederlands geschreven, iets waar Klein geen seconde aan heeft getwijfeld. ''Ik heb het gedaan zoals ik het vetst zou vinden. En, het is toch een Nederlandse inzending'', zegt de artiest tegen het ANP.

Voor het maken van het songfestivalnummer heeft Klein inspiratie opgedaan uit de 90's. "We hebben echt gekeken naar acts als 2 Unlimited en Vengaboys, tot aan Paul Elstak.'' Tegen het ANP vertelt de artiest dat hij blij is dat mensen begrijpen waar het nummer over gaat. "Ze snappen dat het over mijn vader gaat. En dat het niet zomaar een 'joke-entry' is. Daar ben ik heel blij mee."

Lees hier alles over

Reacties van luisteraars

Op X - voorheen Twitter - zijn de reacties van luisteraars verdeeld. Veel luisteraars reageren positief op de Nederlandse inzending, voor anderen is het nummer nog even wennen. 

Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival wordt georganiseerd op 7, 9 en 11 mei in Malmö, Zweden. Joost Klein zal met zijn nummer Europapa optreden in de tweede helft van de tweede halve finale op 9 mei.

Heb je het songfestivalnummer van Joost Klein nog niet gehoord? Beluister 'm dan hieronder:

Meer over