Nog eventjes geduld

Dit weten we al over het nieuwe seizoen van MAX vakantieman

7 juni 2023 14:55 | amusement | Door Tessa Kok

© MAX

Ook deze zomer schiet MAX vakantieman gedupeerde reizigers met vakantieleed in binnen- en buitenland te hulp. Sybrand Niessen zoekt in het nieuwe seizoen samen met MAX Ombudsman Jeanine Janssen naar oplossingen voor allerlei soorten vakantieproblemen van vakantiegangers. 

Inmiddels zijn er meer details bekend over wat kijkers van het nieuwe seizoen kunnen verwachten. 

Vorig jaar leidden stakingen en personeelstekorten tot grote problemen op allerlei luchthavens, waaronder Schiphol. Maar wat kunnen we deze zomervakantie verwachten? In MAX vakantieman worden ook dit seizoen weer diverse vakantieproblemen aan het licht gebracht. 

Geannuleerde vluchten Transavia en ziek op reis

In de eerste uitzending wordt met de Schiphol-directie vooruitgeblikt. Daarnaast staat luchtvaartmaatschappij Transavia in deze aflevering centraal. Zij zijn genoodzaakt om dit jaar honderden vluchten voor de zomervakantie te annuleren. In veel gevallen kon dit gewoon opgelost worden, maar niet voor iedereen werd een oplossing gevonden.

Tijdens deze uitzending van MAX vakantieman wordt uitgezocht wat hier mis is gegaan en wordt achterhaald waar consumenten met een geannuleerde vlucht recht op hebben. Ook wordt er tijdens de eerste aflevering dieper ingegaan op wat er gebeurt als er onheilspellende verhalen te lezen zijn over een ziektegolf in een geboekt hotel. Moet de reis dan doorgaan of niet?

Verslaggever Phi werkt mee en Nederland Hobbyland

Een nieuw onderdeel tijdens dit seizoen, is verslaggever Phi Nguyen, die achter de schermen gaat in de vakantiebranche. Want wie werken er juist in de zomermaanden extra hard om anderen een ontspannen en onbezorgde vakantie te bieden? MAX vakantieman bezoekt daarnaast mensen die hun vakantie gebruiken om extra tijd te besteden aan hun hobby.

Mystery Guest bezoekt Europese trekpleisters

In het nieuwe seizoen worden er diverse vakantietips behandeld en komen uiteraard de vaste rubrieken weer voorbij. Zo inspecteert De Mystery Guest Europese trekpleisters en worden in de rubriek Beste Vakantieman vragen van kijkers behandeld. In uitzending één brengt de Mystery Guest een bezoekje aan het Portugese Lissabon.

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van MAX vakantieman is vanaf maandag 12 juni om 20.30 uur bij MAX op NPO 1 te zien.

Meer over