Wie-is-wie

Dit zijn alle finalisten van Make Up Your Mind

1 mei 2022 09:42 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland

De finalisten van Make up your mind maken zich op voor de ontknoping. Maar wie zijn de vijf bekende namen? We zetten de hints op een rijtje en wagen vervolgens een gokje: wie zou wie kunnen zijn?

De afgelopen vier weken ontpopten twintig BN'ers zich tot onnavolgbaar schitterende drag queens. Voor slechts vijf van hen is plaats in de grande finale. Maar wie is wie? Wij zetten de hits op een rij en wagen een gokje. Wie weet: misschien zijn dit wel de BN'ers achter de drag queens.

Juicy Andrews

In de eerste aflevering viel de kreeftrode Juicy Andrews direct op toen ze een heuse theatrale death drop uitvoerde op het podium. Kijkers waren het er op basis van de hints al snel over eens: dit kan Jamai Loman zijn. Al was het maar omdat zijn sterrenbeeld Kreeft is.

Nog een hint: 'Juicy Andrews' lijkt op 'Julie Andrews', de hoofdrolspeelster uit The sound of music... En laat nou uitgerekend Jamai in de jury van Op zoek naar Maria gezeten hebben.

Goed, misschien is die laatste hint wat vergezocht, maar Televizier gokt mee met de kijkers en denkt ook dat het Jamai is.

Kiki Diamonds

De tweede finalist is de felgroene showgirl Kiki Diamonds die imposante dansmoves liet zien. Op basis van de hints viel al snel de naam Dan Karaty op Twitter. Hij danste in de shows van Britney Spears en weet als choreograaf hoe je zelfs op hakken elegant kunt bewegen. De stage name 'Diamonds' lijkt een overduidelijke verwijzing naar zijn achternaam die doet denken aan 'karaat'. We zullen op onthulling moeten wachten voordat we het zeker weten, maar de kans is aanwezig Dan Karaty gestalte geeft aan Kiki Diamonds.

Dee Dee Sky & Tilly Turner

Aflevering drie leverde twee finalisten op: De Egyptische prinses Dee Dee Sky en de bonte kermisattractie Tilly Turner.

De makers van Make up your mind houden van obscure hints, maar wie oplet zou kunnen concluderen dat Dee Dee Sky vertolkt wordt door Soy Kroon, die eerder dit seizoen nog op de planken stond in de Egyptisch getinte show One: The musical. Het kroontje op d'r hoofd helpt ook mee. We zullen tot de finale moeten wachten om het zeker te weten.

En Tilly Turner? Dat is misschien wel Freek Bartels. 'Tilly' kan een verwijzing zijn naar Freeks geboorteplaats Tilburg, ook bekend om z'n kermis. En de bonte kleuren van de outfit hinten wellicht naar Freeks eerste musicalhoofdrol in Joseph and the amazing technicolor dreamcoat.

Alexis Star

De laatste queen die wist door te stoten tot de finale is de imposante Alexis Star. Kijkers gokten via Twitter lustig op de identiteit van de breedgebouwde diva met het lange paarse haar. Van Jan Kooijman tot Timor Steffens en zelfs Rico Verhoeven werd genoemd vanwege de hint dat Alexis haar tegenstanders 'alle hoeken' laat zien. Wie weet? Deze hint zou ook een verwijzing kunnen zijn naar Juvat Westendorp, die in 2018 de grote winnaar van Boxing stars werd.

Of alle hints en alle namen kloppen? Dat is nu nog even afwachten. We weten het zeker na de grote finale van Make up your mindzaterdag 7 mei te zien om 21:35 uur bij RTL 4.

Meer over