Dit zijn alle kandidaten van Expeditie Robinson 2017

De afgelopen weken druppelden de namen van BN'ers die meedoen aan Expeditie Robinson langzaam binnen. Nu zijn ze allemaal bekend. En het avontuur begint vanavond!

Nu alle namen bekend zijn, is het tijd om de balans op te maken. Wie zijn sterke kandidaten en wie delft het onderspit in dit spel op leven en dood?

Anouk Hoogendijk

Afbeelding

Anouk Hoogendijk is een ex-profvoetballer van o.a. Ajax. Ze ziet er beeldschoon uit, maar ze staat als ex-voetballer ook haar mannetje. Ex-sporters doen het bovendien vaak goed in de Expeditie. Denk aan de overwinningen van Edith Bosch en Fatima Moreira de Melo.

Marieke Elsinga

Afbeelding

Marieke Elsinga was tot voor kort sidekick bij RTL Late Night, maar stopte met die droombaan om verslaggever te worden bij RTL Boulevard. Ze is stoer en ziet er leuk uit, en ligt daarom vast lekker in de groep. We gokken dat Marieke ver gaat komen.

Roeland Fernhout

Afbeelding

Roeland Fernhout, acteur uit o.a. Zwarte tulp en All Stars houdt wel van een tv-spelletje. Hij deed ook mee aan seizoen 5 van Wie is de Mol? Toen moest hij wegens ziekte al snel weer naar huis. Vorig jaar stopte hij bij Toneelgroep Amsterdam omdat hij toe was aan nieuwe avonturen. En dit is er een van. Maar of Roeland het hier tot het einde volhoudt? Wij hebben onze twijfels.

Niels Gomperts

Afbeelding

Nog een acteur: Niels Gomperts is voornamelijk bekend van zijn rol als zoon van mafiabaas Carmen van Walraven in Penoza. Niels is 26 en in de bloei van zijn leven, handig voor de zware fysieke opdrachten. Bovendien is hij acteur en is mensen in de maling nemen voor hem een tweede natuur.

Nicole Buch

Afbeelding

Nicole Buch, presentatrice van Buch buiten de bajes, waarin ze onverschrokken zware crminelen ondervraagt en zelfs haar eigen overvallers aan de tand voelde. Nicole liet eerder op tv weten dat ze helemaal nergens bang van is. Niet van vogelspinnen, niet van tijgermuggen of wurgslangen en al helemaal niet van zandvlooien of giftige schorpioenen. 

Carolina Dijkhuizen

Afbeelding

Carolina Dijkhuizen, musicalster uit o.a. Aida, The Lion King, Sister Act en de Bodyguard. Eerder liet Carolina weten dat ze vooral naar Expeditie Robinson is afgereisd om te genieten. Maar dan heeft de zangeres het natuurlijk verkeerd begrepen. Het gaat hier niet om het spel maar om de knikkers. Al bracht Carolina het er vorig jaar in Wie is de Mol? ook verdraaid goed vanaf.

Danny Froger

Afbeelding

Danny Froger is zanger, net als zijn vader. In zijn bio zegt de Amsterdammer dat hij geen vrienden naait. De geschiedenis leert ons dat de mensen die het hardst naaien het verst komen. Voorlopig zetten wij ons geld niet op Danny.

Soundos El Ahmadi

Afbeelding

Stand-up comedian Soundos El Ahmadi is bang van alles (vogelspinnen, tijgermuggen, wurgslangen, zandvlooien, giftige schorpioenen en nog veel meer) maar wil daarmee afrekenen tijdens deze Expeditie. Dat lijkt ons een prima locatie om dat te doen. Maar of ze daar ook ver mee in de wedstrijd komt...

Shelly Sterk

Afbeelding

Shelly Sterk is jong en sterk. De presentatrice en verslaggeefster van RTL Boulevard ziet er ook nog eens bijzonder fit uit. Zij zou zomaar een van de favorieten kunnen zijn.

Brace

Afbeelding

Brace is nu niet direct de meest sportieve verschijning van de groep. Maar wie weet schuilen er onder de lovehandles wel heel veel spieren. Als de kandidaten zich vervelen kan Brace in ieder geval een mooi moppie zingen. Altijd goed voor de sfeer.

Kaj Gorgels

Afbeelding

Kaj Gorgels, deze YouTube-ster ziet er uit als een bonk spieren. Kaj schijnt ook nog eens een aardige jongen te zijn. Twee kwaliteiten waar je ongetwijfeld ver mee komt op de Filipijnen.

Henk Poort

Afbeelding

Henk Poort is veruit de oudste van het stel. Maar de 61-jarige laat zich niet als een lam naar de slachtbank leiden. Hij nam voorzorgsmaatregelen. „Ik train twee keer in de week. Met mijn trainer had ik een plannetje opgezet om me voor te bereiden op belangrijke onderdelen, op zwemmen bijvoorbeeld.” Vorig jaar schopte Bartho Braat het als 66-jarige best ver. Dus we zien mogelijkheden voor Henk.

Richard Witschge

Afbeelding

Richard Witschge, voormalig profvoetballer, maar nog steeds prima in vorm. Hij is dan ook trainer bij Ajax. Richard doet aan de wedstrijd mee met zijn dochter, Joëlle. Een primeur, want het is voor het eerst dat een vader-dochter-duo meedoet aan Expeditie Robinson. Als echte Amsterdammer is Richard ook nog een straatvechter. Wij denken dat hij hogen ogen gaat gooien.

Joëlle Witschge

Afbeelding

Joëlle Witschge is model, dochter van Richard en ex van Waylon. Onderschat Joëlle vooral niet omdat ze een model is, deze schoonheid liep de marathon van New York en gaat vooral met de Expeditie mee om te bewijzen dat modellen ook sterk en stoer kunnen zijn. Ze heeft bovendien de onvoorwaardelijke steun van vader Richard. Of zouden zelf familieleden tegen elkaar samenspannen om in de race te blijven.

Lil' Kleine

Afbeelding

Lil' Kleine (Jorik Scholten) is een straatschoffie bij uitstek, maar misschien is hij te verwend geraakt om het ver te schoppen onder erbarmelijke omstandigheden. Als voorbeeld heeft Lil' zijn mattie Ronnie Flex die er in 2015 in aflevering 5 op eigen verzoek werd uitgestemd. Dat moet Jorik beter kunnen.

En dan doen ook nog deze onbekende Nederlanders mee: Herold Dat, Carlos Platier Luna, Imke Wieffer en Marlé Janssen.

Meer over:

Reageren