Overzicht

Dit zijn alle kandidaten van Expeditie Robinson 2023

11 augustus 2023 19:18 | amusement | Door Judith Regeling

© Shotbysud
Expeditie Robinson maakt zich weer op voor een kersvers seizoen, maar wie-o-wie doen daaraan mee? Wij stellen de kandidaten hier uitgebreid aan je voor.

Zij mogen zich voorbereiden op heftige twists en keiharde opdrachten.

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

1. Frits Wester

De makers van Expeditie Robinson zijn erin geslaagd om een echte A-ster te strikken, namelijk Frits Wester. Deze parlementair verslaggever van RTL verdween in 2019 even een tijdje van de buis nadat hij meerdere keren onder invloed van alcohol voor de camera verscheen, maar die tijden liggen alweer achter hem. Hij is weer hard aan het werk en ondertussen ook niet vies van een spelletje. Frits deed eerder al mee aan Kroongetuige en De Verraders Halloween.

Frits Sissing in Expeditie Robinson 2023
Frits Sissing in Expeditie Robinson 2023

2. Jaimie Vaes

Soms hoef je niet op televisie te komen om echt bekend te worden. Kandidaat nummer - Jaimie Vaes - kreeg in Nederland vooral bekendheid als 'de vriendin' en later 'verloofde' van rapper Lil' Kleine. Die relatie liep niet bepaald lekker af, zoals we bijna allemaal wel weten, maar Jaimie is inmiddels sterker dan ooit en toe aan een nieuwe uitdaging. Het is afwachten hoever ze het in dit programma gaat schoppen.

Jaimie Vaes in Expeditie Robinson 2023
Jaimie Vaes in Expeditie Robinson 2023

3. Chelsey Weimar

Bij veel mensen zal bij het horen of zien van de naam van Chelsea Weimar geen belletje gaan rinkelen. Het is dan ook alweer een tijdje geleden dat ze op de buis te zien was. Het supermodel won in 2012 op 15-jarige leeftijd The Face, een modellencompetitie gepresenteerd door Sylvie Meis. Inmiddels kun je haar ook kennen als de vriendin van Linda de Mols zoon Julian Vahle.

Chelsey Weimar in Expeditie Robinson 2023
Chelsey Weimar in Expeditie Robinson 2023

4. Iris Enthoven

Als er iemand al bewezen heeft over een ijzeren discipline, doorzettingsvermogen en behoorlijk wat kracht te beschikken, is het Iris Enthoven wel. Deze YouTube-ster en influencer deed eind 2022 mee aan Kamp van Koningsbrugge Special Edition waar ze uiteindelijk door een aantal grove fouten moest opgeven. Hopelijk voor haar gebeurt dat niet nog een tweede keer. In Expeditie Robinson krijgt ze een tweede kans.

Iris Enthoven in Expeditie Robinson 2023
Iris Enthoven in Expeditie Robinson 2023

5. Roosmarijn Wind

Aan acteurs dit jaar ook geen gebrek. De eerste die het toneel en de set heeft verlaten om voor onbepaalde tijd te gaan survivallen, is Roosmarijn Wind. Deze actrice kun je onder meer kennen van haar rollen in Flikken Rotterdam, The Passion en Spangas. Van 2019 tot 2021 speelde ze in die laatste de rol van Luna van Velzen. Verder maakte ze eind vorig jaar de veelbesproken documentaire Hanky Panky Goodbye over 'Asian hate': haat en racisme tegen Aziaten.

Roosmarijn Wind in Expeditie Robinson 2023
Roosmarijn Wind in Expeditie Robinson 2023

6. Guido Spek

Het gerucht ging al een tijdje, maar het is echt waar: Guido Spek is ook van de partij. Deze inmiddels 33-jarige acteur en zanger brak in 2010 bij het grote publiek door als Sjoerd Bouwhuis in Goede Tijden, Slechte Tijden. In 2019 besloot hij Meerdijk te verlaten, maar stilzitten is er niet bij. Guido stond in het theater, haalde de finaleweek van De Slimste Mens en liet zich samen met zijn goede vriendin Dilan Yurdakul opjagen in de VIP-editie van Hunted.

Guido Spek in Expeditie Robinson 2023
Guido Spek in Expeditie Robinson 2023

7. Hassan Slaby

Zijn GTST-karakter Marwan El Amrani mag dan nog ergens dobberen op zee, maar acteur Hassan Slaby is aangespoeld… en wel op Expeditie Robinson. Deze 36-jarige acteur speelt al sinds 2020 in de bekendste soapserie van Nederland (en wie weet in de toekomst wel weer). Verder kun je hem kennen van zijn rollen in onder meer Spangas, Papadag en uit de Nederlandse romcoms Liefde Zonder Grenzen, Rokjesdag en De Tatta’s.

Hassan Slaby in Expeditie Robinson 2023
Hassan Slaby in Expeditie Robinson 2023

8. Willem Voogd

Timboektoe, Mees Kees, Zwarte Tulp en Dokter Tinus. Deze vier titels staan hier niet voor niets, want het zijn producties waar Willem Voogd een rol in heeft gespeeld. De jeugd kent hem daarnaast ook van De Proefkeuken, een jeugdserie van de VPRO waarin hij samen met Pieter Hulst van alles uitprobeert en binnenkort dus ook van Expeditie Robinson. Willem Voogd is alweer de achtste onthulde kandidaat.

Willem Voogd in Expeditie Robinson 2023
Willem Voogd in Expeditie Robinson 2023

9. Roberta Pagnier

Na de succesvolle deelnames van zowel Sandra Ysbrandy als London Loy, is het dit jaar de beurt aan Roberta Pagnier. Deze tv-kok met Italiaanse roots kookte in het verleden de sterren van de hemel bij 24Kitchen en in Carlo’s TV Cafe, maar een deelname aan Expeditie Robinson stond nog niet op haar cv. Dit jaar kwam er die droom wel uit. "Al vele jaren geleden riep ik dat ik wel eens mee wilde doen. En toen kwam de grote vraag", aldus de tv-kokkin op haar Instagram.

Roberta Pagnier in Expeditie Robinson 2023
Roberta Pagnier in Expeditie Robinson 2023


10. Krista Arriëns

Veel ex-kandidaten van Expeditie Robinson gaven het in verleden aan dat je libido al na een paar dagen op het eiland compleet is verdwenen. Dit is vast iets wat Krista Arriëns, ook wel bekend als een van de Sekszusjes, aan den lijve wilden ondervinden. Op het antwoord op de vraag of het echt zo is, moeten we vast nog even geduld hebben. Ze mag immers niets zeggen over haar verblijfsduur.

Krista Arriens in Expeditie Robinson 2023
Krista Arriëns in Expeditie Robinson 2023


11. Radmilo Soda

Zeg je ‘sport’, ‘fysieke uitdagingen’ en ‘gezond eten’, zeg je in feite Radmilo Soda. Deze personal trainer kreeg landelijke bekendheid door zijn medewerking aan het afvalprogramma Obese en heeft sindsdien ook zeker niet stilgezeten. Als ex-topsporter (bokser, om precies te zijn) heeft hij maar liefst 25 marathon gelopen, vier halve triatlons en de Ironman in Barcelona in 2016 volbracht. Wij weten wel wie wij snel zouden wegstemmen... Sorry, Radmilo.

Radmilo Soda in Expeditie Robinson 2023
Radmilo Soda in Expeditie Robinson 2023


12. Ilse Paulis

Radmilo is echter niet de enige kandidaat die weet hoe het is om topsport te bedrijven. Ilse Paulis weet daar ook alles vanaf. Ze is een Nederlandse roeister en werd in 2016 olympisch kampioen in de lichtgewicht dubbeltwee samen met Maaike Head. In 2020 behaalde ze brons in Tokio. Nu, een paar jaar na die Spelen, is ze gestopt om op topniveau te roeien. Hoog tijd dus voor een nieuwe uitdaging in de vorm van Expeditie Robinson 2023.

Ilse Paulis in Expeditie Robinson 2023
Ilse Paulis in Expeditie Robinson 2023

13. Mark Baanders

Mark Baanders heeft zijn werk van PowNed heeft neergelegd, want ook hij doet mee aan Expeditie Robinson. Deze presentator kun je onder meer kennen als verslaggever bij de eerdergenoemde omroep of van een van zijn deelnames aan een spelshow. Hij deed immers al mee aan De Alleskunner VIPS, De Slimste Mens en aan Hunted VIPS. In die laatste werd hij in aflevering 6 opgepakt. Het is voor hem te hopen dat hij in dit seizoen met 16 afleveringen verder komt.

Mark Baanders in Expeditie Robinson 2023
Mark Baanders in Expeditie Robinson 2023

14. Armand Rosbank

Het deelnemersveld wordt verder aangevuld met Armand Rosbank. Bij veel mensen zal er niet direct een belletje gaan rinkelen bij het horen of lezen van die naam, maar bij het zien van zijn gezicht misschien wel. Deze acteur speelde in het verleden al in titels als Moedermaffia, The Serpent en ook heeft hij – net als Roosmarijn en Hassan – een verleden met Spangas. In 2019 en 2020 vertolkte hij de rol van Laurens.

Armand Rosbak in Expeditie Robinson 2023
Armand Rosbak in Expeditie Robinson 2023

15. Jochen Otten

Als het even tegenzit op het eiland (en die dagen zijn er dit jaar ook vast), hoop je dat iemand als Jochen Otten in je team zit. Deze stand-upcomedian en (radio)columnist weet door zijn werk voor de ComedyTrain hoe je een publiek aan het lachen maakt. Nu eens kijken of hij het ook fysiek weet vol te houden tijdens Expeditie Robinson 2023

Jochen Otten in Expeditie Robinson 2023
Jochen Otten in Expeditie Robinson 2023

16. Iris van Lunenburg

De vaste kijkers van Shownieuws zal het vast zijn opgevallen dat Iris van Lunenburg een tijdje niet is aangeschoven. Met een reden, zo blijkt nu. De presentatrice en columniste neemt net als alle kandidaten hierboven én hieronder deel aan het populaire survivalprogramma van RTL4.

Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson 2023
Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson 2023

17. Eva Simons

Aan muzikaliteit op het eiland ook geen gebrek, want naast singer-songwriter Guido Spek is ook zangeres Eva Simons van de partij. Deze Nederlandse singer-songwriter en producer gaat al heel wat jaartjes mee in de muziekbusiness. In eerste instantie nog als onderdeel van de meidengroep Raffish tot ze in 2009 doorbrak als solozangeres met het nummer Silly Boy. Haar kenmerkende kapsel en opvallende mode dragen verder bij aan haar herkenbaarheid.

Eva Simons in Expeditie Robinson 2023
Eva Simons in Expeditie Robinson 2023

18. Floris Göbel

Ieder jaar zit er wel iemand tussen die gek is op natuur en alleen al daarom mee wil doen. Dit jaar is dat Floris Göbel, natuur- en dierenexpert en presentator van DierenpraatTV en vrijwillig bij de Dierenambulance. Met de ratten, slangen en apen zal hij dus overweg kunnen. Nu is nog de vraag of hij zich ook staande weet te houden in een groep vol mensen én met alle fysieke proeven.

Floris Gobel in Expeditie Robinson 2023
Floris Gobel in Expeditie Robinson 2023

19. Maxim Froger

Maxim Froger, de zoon van René Froger, bewees in 2021 een ware Alleskunner te zijn. Hij won als eerste bekende gezicht het programma en versloeg toen onder meer zijn broer Didier, Jody Bernal, Sem van Dijk en Tatum Dagelet. Lukt het hem om al deze krachten ook te laten zien in Expeditie Robinson en weer een heel nieuw deelnemersveld achter zich te laten? Eén ding is zeker: bang is hij niet. Hij gaat deze uitdaging weer met volle moed aan.

Maxim Froger in Expeditie Robinson 2023
Maxim Froger in Expeditie Robinson 2023

20. Irene van de Laar 

In tranen was ze toen ze in De Verraders door haar medekandidaten naar huis werd gestuurd. Het is te hopen dat model, presentatrice en actrice Irene van de Laar daar inmiddels van is bekomen. In het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson dompelt ze zich namelijk opnieuw onder in een wereld vol bondjes, bedrog en fysieke spelletjes.

Irene van de Laar in Expeditie Robinson 2023
Irene van de Laar in Expeditie Robinson 2023

De eerste aflevering Expeditie Robinson is op zaterdag 2 september 2023 om 20:00 uur te zien op RTL4. Vanaf 3 september volgt er elke zondag een nieuwe aflevering.

Meer over