Overzicht

Dit zijn de afvallers van De Alleskunner VIPS 2023

17 september 2023 11:35 | amusement | Door Judith Regeling

© Talpa/Wessel de Groot

Het amusementsprogramma De Alleskunner VIPS is terug! De komende weken strijden maar liefst 65 BN’ers tegen elkaar om die ene felbegeerde titel. In dit overzicht houden we de ranking bij.

Let op: spoilers! – Laatste update: zondag 17 september

65. Edvard Niessing

De grootste pechvogel van De Alleskunner VIPS 2023 is oud-nieuwslezer Edvard Niessing. In de allereerste opdracht moesten de deelnemers zo snel mogelijk 5 uitverkoopstickers zien te vinden in een stapel met verkoopwaar. Hij slaagde daar niet in en moest als allereerste kandidaat het spel verlaten. Arme stakker!

Edvard Niessing in De Alleskunner VIPS 2023
Edvard Niessing in De Alleskunner VIPS 2023

64. Sophie Langeveld

Als je in het vervolg volleybal speelt met een immens grote bal, moet je vooral in het team komen zónder TikTok-ster Sophie (van Maxime & Sophie). Zij speelde in De Alleskunner VIPS meerdere potjes en in diverse formaties, maar wist geen enkele daarvan te winnen. Daarom moest zij – na een een-op-een-duel tegen Nathalie Makoma – als tweede speler het strijdtoneel verlaten.

Sophie Langeveld in De Alleskunner VIPS
Sophie Langeveld in De Alleskunner VIPS

63. Omar Ahaddaf

Waar sommige mensen de prachtigste creaties kunnen bouwen met een aantal bierviltjes, kan Mocro Maffia-acteur Omar Ahaddaf ze beter gebruiken om zijn drankje op te zetten. Hij slaagde er in de derde opdracht niet in om er een stevige toren van te maken. De titel ‘Alleskunner van 2023’ kan hij nu dus wel vergeten.

Omar Ahaddaf in De Alleskunner VIPS
Omar Ahaddaf in De Alleskunner VIPS

62. Nathalie Makoma

Van Spider-Man tot Nijntje en van Mario tot Tweety. De kandidaten moesten in de vierde opdracht onthouden welke figuren er te zien waren in de vorm van ballonnen en vervolgens raden welke er kort daarna ontbrak. Zangeres Nathalie Makoma – die vorig jaar nog als eerste afviel - kan beter nog wat oefenen met de MAX Geheugentrainer: haar geheugen liet haar van alle kandidaten het meest in de steek. 

Nathalie Makoma in De Alleskunner VIPS
Nathalie Makoma in De Alleskunner VIPS

61. Boer Geert

Boer Geert kon in Boer Zoekt Vrouw flirten als de beste, maar knippen en plakken? Dat is toch minder aan hem besteed. Hij lukte hem niet om zo snel mogelijk bepaalde woorden te vinden in de roddelbladen die voor hem lagen. Vandaar dat hij nu genoegen moet nemen met een 61e plek in De Alleskunner VIPS 2023.

Boer Geert in De Alleskunner VIPS
Boer Geert in De Alleskunner VIPS

60. Jetty Weels

Hoe krijg je een wijnglas met daarin een ronddraaiend pingpongballetje zo snel mogelijk van de ene tafel naar de ander? Als je het antwoord op die vraag echt wil weten, moet je dat vooral niet aan Mai Tai-zangeres Jetty Weels niet vragen. Mede vanwege een blessure aan haar hand slaagde zij hier niet in. Ze moest daarom op de valreep van de eerste aflevering het spel verlaten. Haar dochter I Am Aisha is nog wel van de partij.

Jetty Weels in De Alleskunner VIPS 2023
Jetty Weels in De Alleskunner VIPS 2023


59. André Pronk

De makers van De Alleskunner VIPS zaten vast met samengeknepen billetjes, want kun je iemand die niet kan zingen wel een Alleskunner noemen? Die vraag bleek veel te voorbarig. In de tweede aflevering van dit amusementsprogramma moest de goedlachse André Pronk immers al zijn koffers pakken. Dit nadat het hem niet lukte om een poppetje in een zelf geknutseld bakje de lucht in te krijgen met behulp van een heliumtank en ballonnen.

André Pronk in De Alleskunner VIPS 2023
André Pronk in De Alleskunner VIPS 2023

58. Sensi Lowe

Wie de titel 'Alleskunner' ook wel kan vergeten, is presentatrice Sensi Lowe. Zij slaagde er niet in om de vier aan haar lichaam getapete plastic bekertjes te vullen met oranje pingpongballetjes. Gelukkig had ze daar vrede mee. "Niet iedereen kan ver komen, maar ik gun iedereen het allerbeste."

Sensi Lowe in De Alleskunner VIPS 2023
Sensi Lowe in De Alleskunner VIPS 2023

57. Imen Dirie

Als er iemand het gewend is om een tweede kans te krijgen, is het Imen Dirie wel. Zij deed namelijk niet één maar wel twee keer mee aan Love Island. Jammer maar helaas gaat zo'n tweede kans bij De Alleskunner VIPS niet op. Zelfs al kan ze het goed gebruiken. In de tweede aflevering lukte het haar niet om een touwtje met twee balletjes om een stang heen te gooien.

Imen Dirie in De Alleskunner VIPS 2023
Imen Dirie in De Alleskunner VIPS 2023

56. Sarita Lorena

De meeste artiesten herkennen vaak wel of een hit een origineel is of een naar het Nederlands vertaalde cover. Met de nadruk op: meeste. Sarita Lorena slaagde hier in de tweede aflevering namelijk totaal niet in. De zangeres wist bijvoorbeeld niet dat Polonaise Hollandaise een cover is en dat Boom Boom Bailando wel een origineel is. Ze moet daarom genoegen nemen met een 56e plek in het algemeen klassement.

Sarita Lorena in De Alleskunner VIPS 2023
Sarita Lorena in De Alleskunner VIPS 2023

55. Annebel Visscher

Ook voor Annebel Visscher, bekend van Temptation Island, is het De Alleskunner VIPS-avontuur al voorbij. Nadat ze in meerdere opdrachten al in de gevarenzone kwam, lukte het haar echt niet om met een enorme katapult een aantal blikken omver te schieten. Haar grote liefde René doet nog wel mee. 

Annebel Visscher in De Alleskunner VIPS 2023
Annebel Visscher in De Alleskunner VIPS 2023

54. Vivian Boelen

Ballonnen opblazen kan (bijna) iedereen, maar net zolang blazen tot een ballon knapt? Dat is duidelijk niet aan iedereen besteed. Het lukte de 66-jarige oud-omroepster Vivian Boelen niet om net zo lang en hard te blazen tot er een keiharde knal luidde. Vandaar dat ook zij in de tweede aflevering het veld moest ruimen.

Vivian Boelen in De Alleskunner VIPS 2023
Vivian Boelen in De Alleskunner VIPS 2023

53. Edgar Burgos (Trafassi)

Voor kleine wasjes en grote wasjes mag je de 69-jarige zanger Edgar Burgos, beter bekend als Trafassi, best wel bellen. Vier flessen op elkaar stapelen is echter een ander verhaal. Hij slaagde er op de valreep van de tweede aflevering maar niet om deze opdracht te volbrengen. "Ik ben geflest", bracht hij gelukkig nog lachend uit. 

Edgar Burgos in De Alleskunner VIPS 2023

Edgar Burgos in De Alleskunner VIPS 2023

52. Jill Helena

Jill Helena, bekend van onder meer The Voice of Holland, All Together Now en Better than Ever, kan zingen als een waar nachtegaaltje, maar blazen? Dat is toch iets minder aan haar besteed. Het lukte haar in de derde aflevering niet om een pingpongballetje al blazen te verplaatsen. Ook zij moest daarom vroegtijdig deze spelshow verlaten. Dat deed ze wel in stijl: al zingend blies ze de aftocht.

Jill Helena in De Alleskunner VIPS 2023
Jill Helena in De Alleskunner VIPS 2023

51. Karin van Scheijndel (van De Scheetjes)

Wie zich aan het einde van dit seizoen ook niet mag kronen tot 'Alleskunner', is Karin van Scheijndel (ook wel bekend als Karin van De Scheetjes). Zij viel in de derde aflevering af, omdat het haar niet lukte om op de tast batterijen van een klein zaklampjes te vervangen. "Ik dacht: ik heb meegedaan met Ik Vertrek en vertrek hier niet. Maar toch wel."

Karin van Scheijndel (De Scheetjes) in De Alleskunner VIPS 2023

Karin van Scheijndel (De Scheetjes) in De Alleskunner VIPS 2023

 

50. Björn van der Geest

Het is voor Björn van der Geest, zoon van Dennis van der Geest, jammer dat er bij judoën geen water aan te pas komt. Als dat namelijk wel het geval geweest zou zijn, zou hij niet op de vijftigste plaats zijn geëindigd. Hij slaagde er in de derde aflevering niet in om een maatbeker te vullen met enkel het vocht uit diverse sponsen. En zoals het gaat, wie het langzaamst is, moet naar huis. Dit gaat dus ook op voor hem.

Bjorn van der Geest in De Alleskunner VIPS 2023
Bjorn van der Geest in De Alleskunner VIPS 2023

49. Caroline de Windt

Mai Tai-zangeres Caroline de Windt wist de bovenstaande spellen allemaal te overleven, maar toch is ook zij geen Alleskunner. En dat heeft ze te danken aan een potje kaarten. Nee, we hebben het niet over pesten, poker of patience. De deelnemers moesten een simpel pakje kaarten op volgorde leggen met de hartenkaarten bij de hartens, de ruiten bij de ruiten etc. Caroline de Windt deed daar het langzaamste over en was daarmee officieel uitgespeeld.

Caroline de Windt in De Alleskunner VIPS 2023
Caroline de Windt in De Alleskunner VIPS 2023


48. Thom Goderie

Als je veel honger hebt, kun je beter niet bij Thom Goderie aankloppen. Je weet dan immers nooit of je wel de goede hoeveelheid krijgt, zo liet hij in de derde aflevering zien. De deelnemers kregen de opdracht om pinda's te pellen en een zakje te vullen met maar liefst 200 gram. Waar Thom mee aankwam? Slechts 84 gram. Aangezien dat het minste van iedereen was, moest ook hij het spel verlaten. 

Thom Goderie in De Alleskunner VIPS 2023
Thom Goderie in De Alleskunner VIPS 2023


47. Mara Kazàn

Wat gebeurt er met De Nachtwacht als Het Rijksmuseum in brand staat? Waar komt het woord 'maatjesharing' vandaan? En welke sport is in Nederland uitgevonden? Je kunt deze vragen beter niet stellen aan Mara Kazàn, de vrouw van Hans Kazàns zoon Renzo. Zij viel af door twee dingen: een gebrek aan kennis en een foutje. Ze vergat even op welke lijn ze moest gaan staan voor het goede antwoord 'Korfbal'. Das pech, titel van 'Alleskunner' weg. 

Mara Kazan in De Alleskunner VIPS 2023
Mara Kazan in De Alleskunner VIPS 2023


46. Rachel van den Hoogen

Kevin, Rachel, Cilla en Peter van ChipZ begonnen samen aan het De Alleskunner-avontuur, maar Rachel zal de titel niet gaan winnen. Zij viel op de valreep van de derde aflevering af, omdat ze er niet in slaagde een koker met een fout antwoord te bemachtigen. Dikke pech, want daar ging ze wel voor. "Dit voelt niet goed, omdat ik niet aan het rennen was naar 'drie' maar naar 'acht'. Iemand stond alleen zo hard op mijn voet en die was net eerder. Ik keek toen wat er over was en dat was deze." 

Rachel van den Hoogen (ChipZ) in De Alleskunner VIPS 2023

Rachel van den Hoogen (ChipZ) in De Alleskunner VIPS 2023


De Alleskunner VIPS
is elke zaterdag vanaf 20:30 uur te zien op SBS6. Terugkijken kan via NLZiet en Kijk.nl.

Meer over