Zingen in Limburg

Dit zijn de Beste Zangers van 2021

15 juli 2021 12:40 | amusement | Door Jef Willemsen

© AVROTROS
De cast van De beste zangers is bekend. Dit seizoen verwelkomt Jan Smit een diverse groep artiesten die hun muzikale visitekaartje afgeven aan het Nederlands publiek.

Een dag na de teaser maakt AVROTROS al bekend welke zangers en zangeressen hun opwachting maken in het populaire programma.

Bont gezelschap

Het grote publiek zal Roel van Velzen ongetwijfeld kennen en liefhebbers van het levenslied zijn ook bekend met Belle Perez. De 25-jarige singersongwriter Joe Buck, rocker Anneke van Giersbergen, zangeres Karsu, de Achterhoekse rock 'n roll act Bökkers en disco-funk artiest Alides Hidding maken het gezelschap compleet.

Alides Hidding

Alides Hidding zal bij met name de jongere kijkers geen belletje doen rinkelen, maar Beste Zangers heeft met hem een echte wereldster te pakken. Alides was de zanger van Time Bandits, een groep die in de jaren 80 tot ver over de grens hits scoorde met liedjes als Live it Up en I'm specialized in you

Karsu en Joe Buck

Karsu is een Nederlandse zangeres en pianiste van Turkse komaf. Ze is klassiek geschoold en trad al eens op in de Carnegie Hall in New York. Joe Buck is de artiestennaam van Sjoerd de Buck. Hij werd bekend met een liedje dat gebruikt werd in een supermarktreclame, en viel daarmee zo erg op dat Ilse DeLange hem contracteerde bij haar platenlabel. 

Belle Perez en Anneke van Giersbergen

Belle Perez doet ook mee. De Vlaamse zangeres is met haar muziek met Spaanse vibes al jaren een graag geziene gast op de grote podia van onder meer het Muziekfeest op het Plein. Ook Anneke van Giersbergen is geen onbekende in de muziekwereld; ze is de zangeres van metalband The Gathering en zal in navolging van Floor Jansen weer wat metalklanken naar het programma brengen.

Bökkers

Tot slot is daar Bökkers, de artiesten- en tevens achternaam van Hendrik Jan Bökkers. Hij is zanger en gitarist en zal fans van Jovink en de Voederbietels niet onbekend voorkomen: Bökkers was er jarenlang liedjeschrijver en gitarist. Inmiddels heeft hij een eigen band die, je verwacht het niet, Bökkers heet.

Voorproefje

De makers geven al een vocaal voorproefje van de verschillende deelnemers. Eén ding is zeker: zingen kunnen ze allemaal. Maar houden ze het ook droog?

Beste zangers is vanaf donderdag 2 september om 20:30 uur te zien op NPO 1.

Meer over