America's Got Talent

Dit zijn de concurrenten van Glennis Grace in de finale

13 september 2018 11:24 | amusement | Door Irma Tomas

© NBC
Glennis Grace staat dinsdag in de finale van America's got talent. Maar wie zijn haar concurrenten? En maakt de Amsterdamse kans op de overwinning?

Er staat nogal wat op het spel in de finale. Als ze als winnaar uit de bus komt, dan krijgt Glennis Grace 1 miljoen dollar op haar bankrekening gestort. Daarnaast krijgt ze een platencontract en een optreden in Las Vegas. Het enige wat succes in de weg kan staan, zijn de negen andere kandidaten in de finale.

Alle kandidaten op een rij

Brian King Joseph

De eerste is Brian King Joseph, een elektrische vioolvirtuoos met blonde dreadlocks. Brian heeft door een zenuwziekte bijna geen gevoel meer in zijn handen en voeten en lag een tijdlang alleen maar op bed. Volgens de muzikant gaf de viool hem een nieuw doel in het leven.

Courtney Hadden

De tweede concurrent is de 13-jarige Courtney Hadden, een iel, wat verlegen meisje in de omgang dat op het podium verandert in een beest met een dijk van een stem. Courtney is wat excentriek dus dat zou kijkers kunnen afschrikken, maar jurylid Howie Mandell tipt dit meisje als de winnaar.

Daniel Emmet

Daniel Emmet is een operazanger die al in juli door de jury naar huis werd gestuurd. Maar toen het publiek op social media massaal eiste dat Daniel terug moest komen, kreeg hij alsnog een wildcard. En voila, nu staat de 25-jarige pardoes in de finale.

Duo Transcend

Duo Transcend bestaat uit Mary en Tyce Nielsen, een stel dat spectaculaire dingen doet aan een trapeze. Mary wordt alle kanten op gesmeten door haar gespierde echtgenoot die -geloof het of niet- door een oogziekte bijna blind is. Tyce doet het gewoon op gevoel.

Michael Ketterer

Dit is de man die Simon Cowell liet huilen met zijn stem. Die is dan ook prachtig. Maar net als de meeste andere finalisten heeft Michael Ketterer ook nog eens een tranentrekkend levensverhaal dat zou kunnen helpen. Zijn vrouw en dochter stierven beiden bijna tijdens de bevalling. Michael en zijn echtgenote adopteerden vervolgens vijf zoons van wie eentje verlamd is.

Samuel J. Comroe

Samuel J. Comroe (30) is fulltime standup comedian. En niet zomaar eentje. Samuel heeft het syndroom van Gilles de la Tourette waardoor hij nogal met zijn gezicht trekt. Veel van zijn grappen gaan over Tourette.

Shin Lim

Er is ook illusionist in de race, genaamd Shin Lim, die vooral trucs met kaarten doet. Het begint een beetje eentonig te worden, maar ook Shin kwam de nodige tegenslagen tegen. Hij heeft een zenuwziekte en werd in 2016 geopereerd aan een pees in zijn duim waardoor zijn carrière bijna in de kiem werd gesmoord. Maar, eerlijk is eerlijk, Shin is behoorlijk goed met kaarten.

Vicki Barbolak

Vicki Barbolak is stand-up comedian nummer twee in het gezelschap. Ze probeert al jaren haar geld te verdienen met grappen, maar dat is lastig. Daarom bracht Vicki haar kinderen groot op een woonwagenkamp. In een van de shows grapte Vicki, dat als zij de hoofdprijs van 1 miljoen wint, ze een mooiere woonwagen koopt, dichter in de buurt van Simon Cowell.

Zucaroh

Glennis Grace is niet de enige buitenlandse inzending, Zurcaroh is een groep acrobaten uit Oostenrijk die onmogelijke dingen doen met een trapeze en touwen en salto's maken waarbij ze op de arm landen van een mededanser.

Meer over