Lees snel

Dit zijn de deelnemers van Expeditie Robinson 2022

11 augustus 2022 13:40 | amusement | Door Judith Regeling

© Jasper Suyk
Het survivalprogramma Expeditie Robinson gaat bijna van start. RTL heeft daarom de kandidaten van het nieuwe seizoen onthuld.

Houd deze pagina goed in de gaten. We updaten het zo spoedig mogelijk als er nieuwe deelnemers bekend worden!

1. Rose Bertram

De allereerste kandidaat van Expeditie Robinson 2022 is Rose Bertram. Dit 27-jarige model is geboren in België en liep tot voor kort nog trouw aan de arm van haar geliefde Gregory van der Wiel met wie ze twee dochters heeft. Die relatie is inmiddels over, maar ze zit zeker niet bij de pakken neer. De knappe blondine, die volgens juicechannels vroegtijdig het eiland zal verlaten vanwege een fling met acteur Thijs Boermans, is namelijk al meermaals met iemand anders gespot.

Rose Bertram
Rose Bertram

2. Harry Piekema

Loodzware proeven, weinig eten en af en toe wat minder leuk gezelschap, dan is het fijn dat er een deelnemer is met humor. RTL heeft die gevonden in Harry Piekema! Deze acteur kun je natuurlijk kennen als 'Henk van Dalen' uit de Albert Heijn-reclames, maar ook aan andere tv-klusjes geen gebrek. Zo nam hij in het verleden al deel aan It Takes 2 en De Alleskunner VIPS

Harry Piekema
Harry Piekema

3. Kirsten Westrik

De derde kandidaat is de 37-jarige Kirsten Westrik, de presentatrice van het RTL 5-programma 112 Vandaag. Van misdaad weet ze dus alles af, maar survivallen? Dat was compleet nieuw. "Dat belletje, of ik mee wil doen met Expeditie Robinson. Alles in mijn lijf schreeuwde: 'nee'", schrijft ze op Instagram. "Maar wat nou als ik spijt ga krijgen dat ik niet ga. En dus zat ik een paar weken later op een onbewoond eiland." Gelukkig heeft ze het avontuur wel positief ervaren: "Gelachen, gehuild, het enorm koud gehad, slecht geslapen, nog meer gelachen en nog meer gehuild. Maar echt een waanzinnig avontuur."

Kirsten Westrik in Expeditie Robinson 2022
Kirsten Westrik in Expeditie Robinson 2022

4. Devrim Aslan

Als de kandidaten een lastige denkpuzzel moeten oplossen, is er maar één deelnemer die daarvoor echt geschikt is: de 26-jarige Devrim Aslan. Als 'champion' in de RTL-hit Beat the Champions weet hij namelijk vaak zijn concurrenten zonder blikken of blozen uit te schakelen, maar of dat ook geldt als de proeven wat fysieker worden en de sociale situaties heftiger? Dat moet blijken dit seizoen.

Devrim Aslan
Devrim Aslan

5. Laura Vlasblom

Aan muzikaal entertainment is ook gedacht. De vijfde kandidaat is namelijk de 53-jarige zangeres Laura Vlasblom, die je onder meer kunt kennen van de groep Frizzle Sizzle. In 1986 stond ze samen met haar zus Karin, Mandy Huydts en Marjon Keller op het podium van het Eurovisie Songfestival, maar op deze dames kan ze nu niet terugvallen. Op het eiland van Expeditie Robinson is ze namelijk puur op zichzelf aangewezen.

Laura Vlasblom in Expeditie Robinson 2022
Laura Vlasblom in Expeditie Robinson 2022

6. Vincent Vianen

Op muziek moet gedanst worden en dus is het goed dat RTL ook een choreograaf heeft uitgenodigd, namelijk Vincent Vianen. Naast het programma So You Think You Can Dance, waar hij als choreograaf jarenlang bij betrokken was, kun je hem ook herkennen van Wie Is de Mol?. Met de nadruk op herkennen. Hij viel toen namelijk als eerste af. Het is voor hem te hopen dat hij het tijdens Expeditie Robinson langer volhoudt. 

Vincent Vianen in Expeditie Robinson 2022
Vincent Vianen in Expeditie Robinson 2022

7. Susan Radder

Actrice Susan Radder mag dan met haar 23 jaar een van de jongste deelnemers van dit seizoen zijn, toch heeft ze inmiddels al een cv om van te dromen. De afgelopen jaren speelde ze namelijk onder meer mee in de populaire NPO-serie Oogappels, De Slag om de Schelde en ook in tal van andere producties als A'dam - E.V.A., Moordvrouw, All You Need is Love de film en Keizersvrouwen was ze te zien. Kan ze hier binnenkort ook 'winnares Expeditie Robinson' aan toevoegen? 

Susan Radder in Expeditie Robinson 2022
Susan Radder in Expeditie Robinson 2022

8. Dennis Wilt

De kandidaten zullen ieder moment weten wat voor weer eraan komt, want ook SBS6-weerman Dennis Wilt is van de partij. Zijn excuus voor de buitenwereld is daarmee gelijk verklaard. Hij beweerde namelijk dat hij op 'klimaatreis' was en vandaar dus ook verstek moest laten gaan bij de Bornse Haringpartij die in juni plaatsvond en waarvan hij voorzitter is. In liegen blijkt hij dus niet zo'n kei, maar wie weet laten zijn survivalskills hem minder in de steek. 

Dennis Wilt
Dennis Wilt

9. April Darby

Laura Vlasbom is niet de enige zangeres die is afgereisd naar het eiland, want ook April Darby is van de partij. Deze Nederlands-Amerikaanse zangeres shinede de afgelopen jaren in heel wat theaterproducties zoals The Bodyguard, Sister Act en The Lion King en ook The Voice Of Holland is haar niet onbekend. Toch laat ze al die glitter en glamour nu achter zich. "Vrijwillig terug naar de basics, op een eiland zonder enige vorm van luxe, geen contact met het thuisfront, tussen de wilde dieren en weinig tot niets eten." 

April Darby
April Darby

10. Niels Oosthoek

"Vanaf vandaag mag ik eindelijk mededelen dat ik aan het nieuwe seizoen meedoe van Expeditie Robinson", zo brengt Niels Oosthoek naar buiten. De juicekanalen hadden allang door dat de acteur, presentator en voormalig lid van Gierige Gasten deelnam, maar daarbij kwam toch eerst de naam van Bastiaan Ragas naar boven. "Helaas moet ik met deze bekendmaking wel een hoop vrouwen van middelbare leeftijd teleurstellen. Juicekanalen waren in de waan dat niet ik, maar Bastiaan Ragas gespot zou zijn op het vliegveld. Tegen de vrouwelijke fans wil ik dan ook sorry zeggen", zo steekt hij er lekker de draak mee. 

Niels Oosthoek als kandidaat Expeditie Robinson 2022
Niels Oosthoek als kandidaat Expeditie Robinson 2022

11. Niek Roozen

Kandidaat nummer 11 is opnieuw een jonkie: de pas 24-jarige Niek Roozen. Ook hij heeft - net als Susan Radder - al een behoorlijk cv. Zo was hij de afgelopen jaren te zien in Brugklas, Het Geheim van Eyck, Renesse en recenter nog in The Passion (2018), Misfit 2, Vals en Verliefd op Cuba. Aan acteerervaring dus geen gebrek, maar of hij het ook redt op een eiland met 20 medekandidaten? Dat gaan we zien in de afleveringen.

Niek Roozen
Niek Roozen

12. Marion Pauw

Voor een verhaaltje voor het slapengaan moeten de kandidaten vooral bij Marion Pauw langsgaan. Deze schrijfster van onder meer Vier wandelaars en een Siciliaan, Daglicht en Drift is namelijk ook afgereisd naar het eiland om te overleven. Een droom die uitkomt, zo vindt ze zelf. "Het was al jaren mijn droom om mee te doen aan Expeditie Robinson. Ik hou immers van overleven, sporten, mensen, complotten en minstens zo belangrijk: cassave." 

Marion Pauw (en partner)
Marion Pauw (en partner)

13. Iliass Ojja

Verraden kan Illiass Ojja als de beste, zo bewees hij al in het Videoland-serie van De Verraders. Maar hoe zit dat met overleven, proeven winnen en socializen? Dat gaan we zien in het nieuwe seizoen Expeditie Robinson, want de acteur uit Shouf Habibi!!, Pizzamaffia en Mocro Maffia is net als al de voorgaande deelnemers ook van de partij. Ook voor hem was dit een droom, maar verandert dit in een zoete óf toch een nachtmerrie?

Iliass Ojja
Iliass Ojja

14. Ferry Weertman

Oké, stop maar. De winnaar van alle zwemproeven is namelijk allang gevonden: Ferry Weertman. In 2016 won hij - als zwemmer - al olympisch goud op de tien kilometer. Hoewel hij zijn professionele carrière eind 2021 al aan de wilgen hing om zijn studie bedrijfskunde te hervatten, kun je alleen al vanwege die sterke schouders niet om hem heen. Nu is het alleen te hopen dat zijn medekandidaten hem niet als 'te sterk' zien. Hij zou immers niet de eerste zijn wie dat de kop kost.

Ferry Weertman
Ferry Weertman

15. Dzifa Kusenuh

Ze weet alles van reizen, presenteert, zingt en acteert. Ja, kandidaat nummer vijftien - Dizfa Kusenuh - is een veelzijdig type, zo bewees ze de afgelopen jaren al in onder meer Checkpoint, Drugslab, Goede Tijden Slechte Tijden (waar ze de rol van Robin vertolkte) tot aan De Nationale Reistest. Of ze ook kan survivallen, blijft nog even spannend. Maar dat gaan we komend seizoen zien in Expeditie Robinson.

Dzifa Kusenuh als kandidaat Expeditie Robinson 2022
Dzifa Kusenuh als kandidaat Expeditie Robinson 2022

16. Juultje Tieleman

De prachtige Juultje Tieleman lijkt - op basis van haar Instagram - vooral een modepopje, maar niets is minder waar. Deze YouTube-ster is namelijk niet vies van een spannend en actief avontuur, zo blijkt alleen maar met haar deelname aan dit survivalprogramma. Nu is natuurlijk nog de vraag hoe ver ze komt en of ze het volhoudt, maar ook zij durfde het in ieder geval aan. En dat kan niet iedereen zeggen!

Juultje Tieleman
Juultje Tieleman

17. Thijs Boermans

Stiekem was het door de geruchten rondom Rose Bertram al geen geheim meer, maar toch is het nu zeker: Thijs Boermans is ook van de partij. Deze knappe man inclusief felblauwe kijkers kun je onder meer kennen als acteur. Zo speelde hij de afgelopen jaren in De Leerling naast Halina van Reijn en ook de sets van Spangas, Flikken Maastricht, Oogappels en Centraal Medisch Centrum zijn hem niet onbekend.

Thijs Boermans in Expeditie Robinson 2022
Thijs Boermans in Expeditie Robinson 2022

18. Chatilla van Grinsven

Ferry Weertman krijgt nog wel wat sportieve concurrentie, want ook Chatilla van Grinsven doet mee. Hoewel ze de afgelopen tijd vooral in de showbizzwereld verscheen vanwege haar deelname aan De Verraders en The Big Balance heeft ze echter een heel andere achtergrond. Chatilla is namelijk basketballer die tussen 2007 tot 2020 uitkwam voor het Nederlands elftal.

Chatilla van Grinsven
Chatilla van Grinsven

19. London Loy

Vorig jaar mocht Sandra Ysbrandy haar mededeelnemers nog voorzien van heerlijk vers eten, dit jaar is het de beurt aan tv-kok Londen Loy om te koken, surviallen én wie weet doet hij er nog een dansje bij. Naast zijn deelname aan Topchef en bijdrage aan Koffietijd deed hij namelijk in 2018 ook mee met Dance, Dance Dance. Toen kon hij nog rekenen op zijn danspartner Miljuschka Witzenhausen, nu staat hij er alleen voor.

London Loy
London Loy

20. Liza Sips

Ondanks dat voormalig GTST-actrice Liza Sips al eens een jeugdboek schreef met de titel Expeditie Verraad, had ze nooit kunnen bedenken dit ooit zelf te doen. "Nooit gedacht dat ik dit ooit zou schrijven, maar: ik ben een van de deelnemers van Expeditie Robinson 2022. Gezworen dat ik nooit mee zou doen, maar uiteindelijk toch gezwicht voor dit unieke avontuur." Het is wel nog de vraag of haar net zo'n fijn einde wacht als die van haar zelf gecreeërde karakter.

Liza Sips
Liza Sips

21. Mike Weerts 

Tot slot is daar de 21e deelnemer die het kandidatenveld compleet maakt: Mike Weerts. Deze acteur heeft inmiddels al een behoorlijk rijtje aan producties op zijn naam. Zo was hij de afgelopen jaren onder meer te zien in speelfilms als Borgman, De Bende van Oss en ook bij Moeder, Ik Wil Bij de Revue (tv-serie) en Voetbalvrouwen was hij betrokken. Of hij net zo succevol is in survivallen als acteren gaan we zien. 

Mike Weerts
Mike Weerts

Expeditie Robinson is vanaf maandag 29 augustus wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL4.

Meer over