Al klaar na één liedje...

Dit zijn de eerste afvallers van The Masked Singer 2023

10 november 2023 22:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De start van The Masked Singer betekende ook direct het einde voor twee van de vijf kersverse karakters. De Libelle, het Nijlpaard, de Druiventros, de Walrus en het Stinkdier gaven acte de presence in een avondvullende show die eindigde met opmerkelijke onthullingen.

Na een jaar afwezigheid was The Masked Singer terug en niet alleen het publiek in de zaal had er zin in. Presentator Ruben Nicolai bulderde van enthousiasme en vaste panelleden Buddy Vedder, Gerard Joling, Loretta Schrijver en Carlo Boszhard zaten klaar om hun nieuwe collega Monica Geuze te verwelkomen.

Raden maar

Nadat de oude rotten in het vak nieuwkomer Monica hadden ingewerkt was het tijd voor het eerste optreden. Het Nijlpaard mocht beginnen en maakte al direct indruk met haar dansmoves en solide stemgeluid. Na de eerste van vele reclameblokken volgde de Druiventros gevolgd door de Walrus, de Libelle en het Stinkdier die gek genoeg geen Brabants accent meer had zodra hij zong.

Bekijk ook: alles over The Masked Singer

Eerste onthulling

Na een eerste solonummer en een groepsoptreden lag het lot van de karakters in handen van het publiek die genadeloos oordeelden met hun stemkastjes. Het eerste slachtoffer dit seizoen was de Druiventros. Alleen Buddy Vedder wist een punt te scoren door op basis van de hints te concluderen dat het Bert van Leeuwen moest zijn. Het 63-jarige EO-boegbeeld bleek ook daadwerkelijk in het pak te zitten.

Bert van Leeuwen was de Druiventros
Bert van Leeuwen was de Druiventros

Tweede onthulling

Het tweede slachtoffer van de publieksstemming was de Libelle. Het panel meende dat Jaimie Vaes of Leonie Ter Braak moest zijn. Iedereen zat er faliekant naast, het bleek opnieuw een NPO-gezicht. Omroep MAX-presentatrice Dionne Stax kwam tevoorschijn en legde met plezier de hints uit die op haar identiteit wezen. Zo opende ze haar introductiefilmpje met "Goedenavond dames en heren", net zoals ze altijd deed toen ze nog het NOS Journaal presenteerde. 

Dionne Stax was de Libelle
Dionne Stax was de Libelle

Volgende week volgt de tweede lichting van 5 nieuwe personages met onder meer de Toffe Peer.

Meer over