Leuk!

Dit zijn de eerste drie kandidaten van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens

3 juli 2024 08:44 | amusement | Door Tessa Kok

© Stijn Ghijsen
De eerste drie kandidaten van het nieuwe seizoen van De Slimste Mens zijn bekend! Niemand minder dan TikTokker Appie Mussa, zangeres Fay Lovksy en presentator Herman van der Zandt doen aan de nieuwe reeks mee. Dat heeft KRO-NCRV vandaag bevestigd.

Eerste kandidaten

Appie Mussa is razendpopulair op TikTok en kennen we inmiddels ook wel als de blauwe vogel die meedeed aan de act van Joost Klein tijdens het Eurovisie Songfestival in Malmö. Fay Lovsky, artiestennaam van Fay Luyendijk, is een Nederlands zangeres en componiste. Ook tv-presentator Herman van der Zandt behoort tot de eerste drie kandidaten. Het drietal is in de eerste aflevering te zien.

Herman van der Zandt

Herman van der Zandt gaat het populaire programma vanaf volgend jaar zomer zelf presenteren, maar doet nu mee als kandidaat. In gesprek met het AD vertelt de presentator dat hij al eerder benaderd is, maar dat hij het een beetje gek vond om deel te nemen omdat hij toen nog het programma Met het Mes op Tafel presenteerde.

''Daarnaast is Philip Freriks een oud-collega en heb ik ooit college van Maarten van Rossem gehad; dat zou allemaal wel heel klef worden”, aldus Van der Zandt tegen het AD. „Maar toen duidelijk werd dat ik De slimste mens zou gaan presenteren, dacht ik: ’Het is nu of nooit!’ Dus heb ik mijn vinger opgestoken.”

Het nieuwe seizoen van De slimste mens is vanaf 22 juli te zien op NPO 1. Het programma wordt vanaf die datum elke werkdag om 20.30 uur uitgezonden.

Meer over