Na weken strijd...

Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens 2023

2 september 2023 10:41 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
De slimste mens koerst af op de finaleweek. Na vijf weken strijd is duidelijk welke BN'ers het in de ontknoping van dit goedbekeken zomerseizoen tegen elkaar gaan opnemen.

De uitdagers in de finaleweek zijn, vanzelfsprekend, de beste spelers van het seizoen. Die stonden in deze editie van De slimste mens al een tijdje vast, grote vraag was wie van het huidige deelnemersveld mochten doorstromen naar de slotfase.

Eveline Stallaart

De laatste uitdager van het seizoen bleek seksuologe en MAFS-matchmaker Eveline Stallaart. Ze nam het op tegen de uitgesproken schrijfster Renée Kapitein die al vijf afleveringen overleefd heeft en Nederland in beweging-presentator Duco Bauwens. Hij kwam afgelopen donderdag in het spel en wist de slimste van dag te worden. Dat trucje flikte hij een tweede maal waarna Kapitein met verbluffend gemak in de dagfinale Eveline Stallaart naar huis speelde met vragen over de komkommer en voetbal.

Finaleweek

Daarmee was de bezetting van de finaleweek duidelijk. Renée Kapitein en Duco Bauwens nemen het maandag op tegen programmamaker Dwight van van de Vijver. Dinsdag keert verslaggever Tom Kleijn terug. Woensdag is de dag van Volkskrant Magazine-chef Aimée Kiene, donderdag maakt actrice Nandi van Beurden haar opwachting en in de grande finale op vrijdag wacht de tot nu toe oppermachtige theatermaker Jörgen Tjon A Fong.

Vrijdagavond rond 21.30 uur weten we wie de wisselbeker krijgt, uitgereikt door de vorige Slimste mens: schrijver Martin Rombouts

Jörgen Tjon A Fong is de uitdager op vrijdag
Jörgen Tjon A Fong is de uitdager op vrijdag

Meer over