Spannend!

Dit zijn de finalisten van De Slimste Mens 2023

7 september 2023 21:20 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Stijn Ghijsen
De finalisten van De slimste mens zijn bekend! Jörgen Tjon A Fong weet wie hij als beste speler van deze reeks tegenkomt in de eindstrijd en de concurrentie liegt er niet om.

Let op; dit bericht bevat spoilers!

Renée Kapitein, Nandi van Beurden en Tom Kleijn namen het donderdag in de halve finale van deze editie van De slimste mens tegen elkaar op. En het was een ontzettend spannende finale. Uiteindelijk werd Tom Kleijn met ruime afstand uitgeroepen tot de slimste van de dag en hij voegde zich als eerste bij Tjon A Fong.

Een spannende halve finale
Een spannende halve finale

Dagfinale

In de dagfinale, die Renée Kapitein en Nandi van Beurden aanvingen met een verschil van 27 seconden ging het heel snel met vragen over zulke verschillende onderwerpen als peren en prinses Juliana. Bij de vraag over eierstokken wist Nandi van Beurden na lang zoeken de benodigde vijf goede antwoorden te geven om Kapitein ten onder te laten gaan. 

Presentator Philip Freriks nam het woord om afscheid te nemen van de schrijfster die maar liefst tien keer achter elkaar het spel heeft gespeeld. Als ze de finale had gehaald had ze het record van VVD'er en oud-winnaar Klaas Dijkhoff Klaas Dijkhof kunnen evenaren, maar ze moet genoegen nemen met de vierde plek in de eindrangschikking. Een puike prestatie! 

Eindstrijd

Na alle beslommeringen maken Tjon A Fong, Van Beurden en Kleijn vrijdag uit wie zich de winnaar van deze editie van De Slimste Mens mag noemen De winnaar krijgt dan de bokaal uit handen van dichter en auteur Martin Rombouts, die begin dit jaar de winterserie van de kennisquiz op zijn naam schreef.

Meer over