Een vrouwenfinale

Dit zijn de finalisten van Het Perfecte Plaatje 2022

7 december 2022 22:07 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De finalisten van Het perfecte plaatje zijn bekend. Drie bekende amateurfotografes reizen af naar IJsland voor de (halve) finale.

Nadat Filemon Wesselink vorige week zijn camera aan de figuurlijke wilgen moest hangen was al duidelijk dat de winnaar van Het perfecte plaatje dit seizoen een vrouw zou worden. 

Reclameshoot

In de eerste opdracht waagden de vier overgebleven kandidaten zich aan een complexe reclameshoot. Ze moesten een fotoshoot rond een elektrische auto op poten zetten die niet alleen een bepaalde lifestyle maar ook één van de vier natuurelementen moest bevatten. 

Elementen

Zo kreeg Trijntje Oosterhuis het element lucht en een pasgetrouwd bruidspaar dat op huwelijksreis ging in hun auto. Tina de Bruin kreeg aarde en een jong startersgezinnetje dat met de auto op weg ging naar het tuincentrum. Linda Hakeboom heeft een vurige hekel aan kinderen en dat komt goed uit want ze moest een dj vastleggen die ging draaien op een kinderfeest. Tot slot had Geraldine Kemper het element water en drie actieve, hippe kite-surfers. De jury was uiterst kritisch op het eindresultaat: het regende zesjes.

Vrijheid

Opdracht twee was een abstracte shoot waar de kandidaten meerdere dagen voorbereidingstijd voor kregen van presentator Tijl Beckand. Ze moesten een drieluik aanleveren waarin ze naar eigen inzicht het onderwerp vrijheid uitbeelden. Jurylid Cynthia Boll bood bij dit thema de helpende hand. Ze legde de fotografes uit dat je abstracte begrippen tastbaar kunt maken door het grote klein te maken. 

Winnaars en verliezer

De jury was ditmaal meer onder de indruk. Tina de Bruijn kreeg zelfs een 9.3 voor haar absurdistische drieluik waardoor ze verzekerd was van een plaatsje in het vliegtuig naar IJsland waar de finale zich afspeelt. Ook Geraldine Kemper had voldoende punten bij elkaar gesprokkeld om mee te mogen. Linda Hakeboom en Trijntje Oosterhuis stonden in de gevarenzone, maar Trijntjes drieluik kreeg anderhalve punt minder dan het werk van Linda. Daarmee viel het doek voor de zangeres. 

Trijntje Oosterhuis valt af vlak voor de halve finale
Trijntje Oosterhuis valt af vlak voor de halve finale

Meer over