Drie koppels

Dit zijn de finalisten van LEGO Masters

24 Mei 2020 08:29 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

Er gingen zeven weken en een paar miljoen bouwsteentjes aan vooraf, maar LEGO Masters heeft z’n finalisten gevonden.

In de voorlaatste aflevering kregen de vier overgebleven duo’s een complexe opdracht die hun weg naar de finale moest veilig stellen.

Tijdtrein

Brickmaster gaf aan dat alles om tijdreizen draaide en dat hij als eerste opdracht van alle duo’s binnen een uur een trein wilde zien die duidelijk door de tijd kon reizen. Daarmee sloeg al direct de stress toe bij de deelnemers die slechts zestig minuten kregen om een totaal nieuw voertuig te bedenken en te bouwen op het treinframe dat ze overhandigd kregen. Maar toen moest het echte werk nog beginnen.

Lego tijdreizen

De treintjes waren namelijk een klein onderdeel van de massale, tweede opdracht. Vier reusachtige LEGO bouwplaten waren voorzien van een treinspoor waar de wagentjes langs moesten lopen. Door middel van loting werd bepaald welk tijdperk de deelnemers binnen twee dagen moesten volbouwen met hun kunde en fantasie.

Winnaars

Na een marathanbouwsessie stonden er vier imposante werelden die de Brickmaster met bewondering bekeek. Daarna was het aan hem om in z'n eentje de knoop door te hakken. Echt lastig was het niet om winnaars uit te kiezen: Lola en Jan waren verzekerd van de eerste finaleplaats, gevolgd door bouwvrienden Martijn en Jos.

Gevarenzone

Hierdoor stonden Björn en Corneel en David en Giovanni automatisch in de gevarenzone. Brickmaster had op de bouwwerken van beiden kritiek: de draak in het middeleeuwse tijdperk van Björn en Corneel was te rommelig en David en Giovanni hadden geen sterk beeld van de toekomst neergezet. Daarmee hadden ze hun eigen toekomst in LEGO Masters verspeeld, de Vlaamse vrienden vlogen eruit.

Finalisten Lego Masters

Daarmee is duidelijk wie volgende week nog één keer de Brick Shop mogen leegplunderen om Brickmaster te overtuigen van hun kunnen. De twee Nederlandse koppels Lola en Jan en Martijn en Jos en hun Vlaamse rivalen Björn en Corneel.

Meer over