Overzicht

Dit zijn de finalisten van Op Zoek naar... Danny en Sandy

31 januari 2023 14:20 | amusement | Door Judith Regeling

© Ruud Baan

De spanning is te snijden voor de drie overgebleven 'Sandy's' en de drie 'Danny's' uit het AVROTROS-programma Op Zoek Naar.... Aanstaande vrijdag weten zowel zij als wij eindelijk wie er met de hoofdrol vandoor gaat in de musicalversie van Grease.

Op dit moment zijn er nog drie potentiële Sandy's en drie Danny's in de race. Hieronder leer je alles over ze.

Op Zoek naar... Sandy

Magtel de Laat

Als er iemand weet hoe ze haar stem moet gebruiken, is het de 24-jarige Magtel de Laat wel. In 2021 studeerde ze al - met verve - af op de opleiding 'muziektheater' en ook het podium is haar niet onbekend. In het dagelijkse leven is ze namelijk leadzangeres in de band 'Driven'. Het Op Zoek naar...-publiek heeft ze de afgelopen weken weten te overtuigen met haar Brabantse nuchterheid en het feit dat ze week in week uit weet te presteren. 

Magtel de Laat in Op Zoek Naar... 2023

Magtel de Laat in Op Zoek Naar... 2023

Danique Graanoogst

Magtel mag dan - volgens kijkers - vocaal het meest stabiel zijn, toch doet ze aan ervaring op een musicalpodium onder voor de 25-jarige Danique Graanoogst uit Amsterdam. Deze voormalig student van de Lucia Marthas Institute For Performing Arts shineden de afgelopen jaren al in musicals als Mamma Mia, Hello Dolly!, Falsetto en Diana & Zonen. Voor die laatste heeft ze zelfs een single uitgebracht: Dit ben ik is overal te horen. De kijkers vinden Danique van het scherm én het podium afspatten.

Danique Graanoogst in Op Zoek Naar...

Danique Graanoogst in Op Zoek Naar...

Dominique de Bont

Magtel en Dominique nemen het niet alleen tegen elkaar op, maar ook tegen de 25-jarige Dominique de Bont uit Waalwijk. Ze is in het dagelijkse leven stemactrice, heeft een gastrol gehad in SpangaS: De Campus en verschillende rollen in musicals, waaronder in Soldaat van Oranje, Zodiac de musical en Fun Home. Volgens de meerderheid van de kijkers is zij tijdens Op Zoek Naar... het meest gegroeid qua zang. Of dat genoeg is om ook deze felbegeerde hoofdrol in de wacht te slepen, blijft nog even de vraag.

Dominique de Bont in Op Zoek naar...

Dominique de Bont in Op Zoek naar...


Op Zoek Naar... Danny

Paul Morris

Krijgen we straks een Danny met Venezolaanse roots die ook nog eens familie is van Rolf Sanchez? Het zou zomaar kunnen, want Paul Morris is nog altijd in de race. Paul is geboren in Caracas en heeft - net als Danique - gestudeerd aan de Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Verder speelde hij in het verleden al in meerdere Dinnershows. en in enkele Duitse musicals. De Nederlandse tv-kijkers kunnen hem ook herkennen van zijn deelname aan het SBS6-programma DanceSing, waar hij het tot de finale schopte. 

Paul Morris in Op Zoek naar... 2023

Paul Morris in Op Zoek naar... 2023

Tristan van der Lingen

Als er iemand gelukkig wordt van op een podium staat, is het Tristan van der Lingen wel. Volgens eigen zeggen stroomt 'musical' namelijk door zijn bloed en dat wil hij dan ook graag met de wereld delen. Tristan is geboren in Berkel en Rodenrijs, studeert aan de Fonyts HBO Musicaltheater en aan echte ervaring ook geen gebrek. In het verleden speelde deze 23-jarige musicalacteur al onder meer op bij de Musical Awards, The Kick-off, Toppers in Concert en Aida in Concert.

Tristan van der Lingen in Op Zoek naar...
Tristan van der Lingen in Op Zoek naar...


Victor Lammertijn

De rol van Danny zou ook zomaar eens naar een Vlaming kunnen gaan. Last but not least is daar namelijk Victor Lammertijn, die is geboren in het Belgische Deinze. Hij heeft in het verleden gestudeerd aan het Koninklijk conservatorium is Brussel en speelt momenteel in het ensemble van de Vlaamse musical Josephine B. Echter, blijkbaar kriebelde het nu ook om ons land te veroveren, want Victor is een van de drie overgebleven Danny's in Op Zoek Naar...

Victor Lammertijn in Op Zoek naar..
Victor Lammertijn in Op Zoek naar..

Op Zoek Naar... is elke vrijdag om 20:40 uur te zien bij AVROTROS op NPO1.

Meer over