Van 8 naar 4

Dit zijn de finalisten van The Masked Singer 2022

23 december 2022 22:13 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De ontknoping van The masked singer valt dit seizoen in het hart van de feestdagen en dat betekende een halve finale in kerstsferen waar harde noten werden gekraakt.

Na weken waarin slechts één kandidaat afviel was de halve finale een groot bloedbad. Van de acht overgebleven personages moesten vier hun identiteit prijs geven en het was aan het publiek in de zaal te kiezen op basis van duetten tussen de kandidaten.

Kikker en Tijger

Het eerste duet ging tussen publiekslieveling Tijger en de Kikker, het grote publieke geheim. Zelfs de panelleden twijfelden al weken niet meer dat Wolter Kroes in het Kikkerpak moest zitten. Het publiek oordeelde dat de Kikker zijn masker moest afzetten en inderdaad: de volkszanger kwam tevoorschijn. 

Wolter Kroes bleek de Kikker
Wolter Kroes bleek de Kikker

Olifant en Flamingo

Opnieuw een dierenduet: de blauwe Olifant kwam met mooi verlichte slagtanden het podium op om samen met de Flamingo te zingen. Het publiek kon niet anders dan de sierlijke vogel bewaren voor de finale waardoor het laatst uur voor de Olifant had geslagen. Everon Jackson Hooi bleek in het pak schuil te gaan, alleen Gerard Joling wist de acteur te plaatsen. Extra pijnlijk voor Buddy Vedder die 2 jaar een kleedkamer met Hooi deelde bij GTST. Vorig seizoen wist Buddy ook al soapie Jette van der Meij niet thuis te brengen.

Everon Hooi bleek de Olifant
Everon Hooi bleek de Olifant

Joker en Bijenkoningin

Een duet tussen twee finalewaardige kostuums: toch moet het publiek genadeloos zijn in hun keuze nadat de twee een sterke versie van Whams Last Christmas ten gehore hadden gebracht. De mysterieuze Joker blijft nog een weekje in het spel, voor de Bijenkoningin was het tijd van haar troon te komen. Berget Lewis kwam stralend onder het masker vandaan om dolenthousiast te vertellen dat dit een van de leukste dingen was die ze ooit had gedaan.

Berget Lewis bleek de Bijenkoningin
Berget Lewis bleek de Bijenkoningin

Pinguin en Panda

De uitsmijter van de avond was een duet tussen de hoogzwangere Pinguin en de parmantige Panda met haar eeuwige zonnebril. De dames haalden alles uit de kast en gleden zelfs over de vleugel, maar na de zoveelste reclamebreak was duidelijk dat het laatste uur voor de Panda geslagen had. Birgit Schuurman bleek al weken de tijd van haar leven te hebben als het vrolijke diertje. 

Birgit Schuurman bleek de Panda
Birgit Schuurman bleek de Panda

De grote finale

Op vrijdag 30 december strijden Tijger, Joker, Flamingo en Pinguin om de titel Masked singer 2022 en weten we wie zich mag aansluiten in het rijtje van eerdere winnaars Tania Kross, Jamai Loman en Jan Dulles.

Meer over