Dit zijn de finalisten van The Voice 2018

16 februari 2018 16:42 | amusement | Door Televizier

© William Rutten

Met nog vier finalisten in de race barst vanavond de eindstrijd los. Wie wint het achtste seizoen van The Voice of Holland en gaat er vandoor met een auto en een platencontract?

In de wedstrijd zijn overgebleven: Demi van Wijngaarden, Jim van der Zee, Nienke Wijnhoven en Samantha Steenwijk. Waylon gaat na het onverwachte vertrek van Kimberly de uitzending in zonder kandidaat, terwijl Sanne en Ali B. ieder één en Anouk zelfs twee kandidaten in de finale heeft.

Demi van Wijngaarden

Demi van Wijngaarden maakt deel uit van Team Ali. Ze is geen onbekende op het gebied van talentenjachten. In 2013 bereikte ze met coach Marco Borsato de tweede plaats bij The Voice Kids. De coaches vochten om de zangeres na haar auditienummer Still Got The Blues. Ali B. haalde er zelfs oud-finalist Vinchenzo Tahapary bij om haar te overtuigen en het werkte: nu staat ze in de finale. Demi’s single is I’ll Never Break Your Heart van the Backstreet Boys.

Jim van der Zee

Jim van der Zee is één van de twee overgebleven finalisten uit Team Anouk en bovendien de enige mannelijke kandidaat in de finale. De muzikant studeert aan het conservatorium en staat bekend om zijn lage stem. Hij deed auditie met het nummer Amar Pelos Dois. Hij begeleidde zichzelf toen op de gitaar, iets wat kenmerkend is voor Jim en we hem hoogstwaarschijnlijk ook in de finale zullen zien doen. Als single covert hij I’m On Fire van Bruce Springsteen.

Nienke Wijnhoven

Nienke Wijnhoven hoort ook bij Team Anouk. De 19-jarige had nog nooit zangles gehad voordat ze auditie deed met The Power Of Love. Nienke werd gezien als vrij onzeker, maar is met behulp van wat kledingadvies en de tips van coach Anouk opgebloeid. Zo leende Anouk haar vorige week een blouse, omdat ze de styling van de kandidaten te overdreven vond. Nienkes single is een cover van Ex’s & Oh’s van Elle King.

Samantha Steenwijk

De Haagse Samantha Steenwijk staat met coach Sanne in de finale. Samantha heeft al een grote fanbase opgebouwd als volkszangeres. Zo deed ze in 2013 al mee aan de talentenjacht Bloed, Zweet & Tranen. Ze ontving al eens een nominatie van BUMA NL en trad op met De Toppers. Ze deed auditie met het nummer Ik Leef Mijn Eigen Leven en bracht daarmee meer Nederlandstalige muziek naar The Voice. Samantha zingt als enige geen cover, haar single heet Geef Je Weer Aan Mij.

De finale van The Voice of Holland is vanavond om 20.38 uur te zien bij RTL 4.

Lees ook: Ali B heeft een duidelijke mening over The Voice.

Meer over