Wintereditie 2020

Dit zijn de kandidaten in de finaleweek van De Slimste Mens

25 januari 2020 09:15 | amusement | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV
De slimste mens is toe aan de finaleweek van het winterseizoen. Wie nemen het in de laatste vijf afleveringen tegen elkaar op? We zetten de kanshebbers en de terugkerende kampioenen op een rijtje.

Dit seizoen was het tot 't laatst spannend hoe het eindklassement er uit zou zijn. Pas op de donderdag voor de start van de finaleweek stond vast wie de vijf beste spelers van het seizoen waren. 

Gideon en Xander

Vrijdag werd duidelijk dat kinderboekenschrijver Gideon Samson en bassist Xander Vrienten doorstromen naar de finaleweek. In de dagfinale versloeg Xander zijn mededebutant zangeres Kris Berry. Gideon heeft er al vijf afleveringen op zitten. De vraag is of hij de slijtageslag nog aan kan en scherp genoeg is voor mogelijk nóg vijf beurten in de stoel.

Finalisten Slimste Mens

De concurrentie liegt er niet om. Maandag nemen ze het op tegen advocaat Khalid Kasem. Dinsdag keert acteur-regisseur Albert Jan van Rees terug in het spel. Op woensdag is de beurt aan dj Igmar Felicia die vroeg in het seizoen al piekte en daardoor mogelijk wat roestig is. Marc de Hond sloot vlák voor de finaleweek zijn zeven afleveringen af en keert daardoor nog warmgedraaid op donderdag al terug.

Marieke van de Zilver

Uit al deze namen nemen uiteindelijk twee spelers het vrijdag op tegen de gedoodverfde winnaar van dit seizoen: parlementair journalist Marieke van de Zilver die bloedfanatiek zes van haar zeven afleveringen met feitenkennis en verbetenheid wist te winnen.

Meer over