Ontknoping

Dit zijn de Mol, de winnaar en de verliezer van Wie Is de Mol? 2023

11 maart 2023 21:00 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Eén verliezend finalist, één gelukkige winnaar en één meedogenloze Mol. Na weken vol opdrachten, het vormen van bondjes en hints weten we nu eindelijk wie welke rol speelde in het AVROTROS-programma Wie Is de Mol? 2023.

Er wachtte de Mol van dit jaar een bijzondere onthulling live bij Paleis Soestdijk. 

Lees ook: Molloten vallen niet lang in een zwart gat na finale Wie is de Mol? 

Wie Is de Mol? 2023

Waar de deelnemers van het afgelopen seizoen zich moesten verzamelen in De Rode Hoed, wachtten Jurre Geluk, Daniël Verlaan en Ranomi Kromowidjojo een grotere opkomst. Vanwege de enorme populariteit van het programma besloten de makers om de finale te verplaatsen naar Paleis Soestdijk. En dat hebben ze geweten: onder toeziend oog van honderden fans en hun medekandidaten mochten zij zojuist eindelijk meer vertellen over de afloop van het programma.

Kandidaten van Wie is de Mol? 2023
Kandidaten van Wie is de Mol? 2023

De Mol is... 

Voorafgaand aan deze finale-aflevering gingen zo'n 45% van alle verdenkingen uit naar Jurre Geluk... en dat bleek het enige juiste antwoord. "Het is fantastisch", bracht hij vanavond dan ook met een enorme lach uit. "Als ik terugkijk op dat moment van het telefoontje van Everon, ben ik blij dat het zo is gegaan. Ik kon er niet over nadenken hoe ik zou reageren en dat is mijn redding geweest. Als ik dat wel had gedaan, had het finaal misgegaan", vervolgt hij. 

Jurre Geluk is de Mol van 2023

Jurre Geluk is de Mol van 2023

De winnaar en de verliezer

Aangezien Ranomi in de finaletest vol heeft ingezet op Daniël Verlaan als de bedrieger van dit jaar, hoefde Rik van de Westelaken de rest van de uitslag niet spannend te maken. Het is namelijk niemand minder dan Daniël Verlaan die 11.650 euro op zijn rekening kan bijschijven. Hij wist Jurre als enige te ontmaskeren.

Daniël Verlaan wint Wie is de Mol?
Daniël Verlaan wint Wie is de Mol?

Heb je Wie Is de Mol? 2023 compleet gemist? Kijk dit seizoen dan terug via NPO Plus en NLZiet.

Meer over