Met Angela Groothuizen

Dit zijn de nieuwe kandidaten van Obese

Obese keert op 15 mei na vier jaar terug op tv. Niet met Wendy van Dijk, maar met Angela Groothuizen als presentatrice. En de eerste kandidaten van het afvalprogramma zijn nu bekend.

In de eerste aflevering probeert het zwaarlijvige echtpaar Wesley en Johanna zoveel mogelijk kilo's te verliezen. Ze zijn best gelukkig samen, maar zouden nog gelukkiger zijn zonder al dat overgewicht. Wesley en Johanna lijden beiden aan morbide obesitas en durven vanwege hun omvang en het commentaar dat ze daarop krijgen, bijna de straat niet meer op.

Roberto da Costa

Natuurlijk worden de deelnemers van Obese flink door de mangel gehaald door trainers met een blokjesbuik. Waar vroeger Radmilo Soda de scepter zwaaide, is dat nu Roberto da Costa. Kijkers kunnen hem kennen als jurylid in So you think you can dance. Da Costa wijst iedere deelnemer een personal trainer toe die de deelnemers acht maanden lang begeleidt op het gebied van beweging en voeding. Daarnaast begeleidt psychologe Hilde Jans de deelnemers van Obese.

Danny Bouman

Obese is niet per definitie de sleutel tot een dun succesvol leven. Meerdere kandidaten vielen na hun succesvolle afvalrace terug in hun oude gewoonten en wogen binnen een paar jaar weer hetzelfde als voorheen. Het beroemdste voorbeeld daarvan is Danny Bouman die in het eerste seizoen 155 kilo afviel. Vervolgens kwam hij al dat gewicht weer aan tot hij ten einde raad koos voor een maagverkleining.

 
 
 
View this post on Instagram

Laatste finaledag van #obese2019. #respect!

A post shared by Angela Groothuizen (@angelagroothuizen) on


Obese is vanaf woensdag 15 mei wekelijks om 20.30 uur te zien op RTL 4

Meer over:

Reageren