Dit zijn de Schoorsteen Pieten van RTL

1 november 2016 10:11 | amusement | Door Televizier

© RTL

De nieuwe Sinterklaasserie van RTL heet Sint en co: de verdwenen sleutel en daarin maken de Schoorsteen Pieten hun debuut.

Het is even wennen om witte Pieten met stijl blond haar te zien, maar over een paar jaar weten we vast niet meer beter. Sint en Co: de verdwenen sleutel is de opvolger van De Club van Sinterklaas, dat de laatste jaren werd herhaald door RTL.

Slim en Pret

In de serie van vijftien afleveringen (die elk 10 minuten duren) draait het om twee jonge leerling-pieten, Slim en Pret, die het liefst meteen als echte Pieten aan het werk willen. Maar eerst moeten ze hun examen doen. Natuurlijk gaat er weer van alles mis, want zo werkt dat nu eenmaal bij Pieten, of ze nu zwart zijn of niet. Als de sleutel van het slot op de Pakjeskamer verdwenen is, komt Pakjesavond in gevaar en komen Slim en Pret in actie.

Loretta en Eric

Naast alle Pieten spelen Loretta Schrijver en Eric Corton gastrollen als respectievelijk asielmedewerkster en overijverige smid.

Bij RTL Telekids is de serie van 14 november tot en met 2 december elke doordeweekse dag rond 7.25 uur, 10.50 uur, 12.15 uur en 15.10 uur opĀ  RTL 8 te zien. Op 5 december wordt de laatste aflevering herhaald. Sint en co is ook te bekijken op Videoland.

Meer over