Halve finale op IJsland

Dit zijn de twee finalisten van Het Perfecte Plaatje 2022

14 december 2022 22:37 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
De finalisten van Het perfecte plaatje zijn bekend. In de halve finale op IJsland ging het deelnemersveld van drie naar twee amateurfotografen. 

Dat de winnaar van Het perfecte plaatje dit seizoen een vrouw is stond al vast toen Filemon Wesselink twee weken geleden het onderspit delfde. Vorige week moest ook Trijntje Oosterhuis de fotowedstrijd verlaten waardoor de eindstrijd tussen Tina de Bruin, Linda Hakeboom en Geraldine Kemper ging.

Buitenaardse pracht

De drie dames waren goed en wel geland op IJsland toen ze van Tijl Beckand de eerste opdracht kregen. Ze mochten ieder in een eigen jeep met chauffeur het eiland verkennen om terug te komen met een landschapsfoto die bevreemdend moet aanvoelen. De plaat moet ogen als een buitenaards vergezicht. Het bleek vooral lastig om te kiezen want IJsland blijkt geen gebrek te hebben aan unieke beelden. De jury was dan ook enthousiast en strooide met hoge cijfers.

Paardenpret

Opdracht twee was een tweeluik rond de IJslanders, een paardenras dat al duizenden jaren gefokt wordt op het eiland. De dieren zijn ongeveer even groot als een pony en zijn uitermate geschikt als rijpaard. De vrouwen moesten de dieren in hun natuurlijke omgeving vastleggen en daarbij was het eerst zaak hun vertrouwen te winnen. Tina de Bruijn meende dat ze een streepje voor had omdat ze van huis uit goed met dieren om kon gaan. De jury was echter over de hele linie zwaar ontevreden over de kwaliteit van de tweeluiken: verkeerde composities, niet scherp en vol kleine slordigheden. Dat bleek in de punten: het magere zesje voor Geraldine was het hoogste cijfer.

Two ladies

Toch was die zes voldoende om haar de eerste, echte finaliste te maken. Tijl Beckand voerde voor de verandering de spanning niet hoger op dan nodig: met één punt verschil is Linda Hakeboom de tweede finalist. Een tevreden Tina de Bruin moest direct richting het vliegveld naar huis.

Tina kwam net een punt tekort
Tina kwam net een punt tekort

Noorderlicht

Volgende week wacht de finale waarbij al één opdracht vast staat. Zowel Geraldine als Linda moeten een foto aanleveren van het befaamde noorderlicht. De overige twee opdrachten worden later bekend.

Meer over