Dit zijn de Wie is de Mol?-kandidaten van 2018

11 november 2017 20:22 | amusement | Door Televizier

© Michel Schnater - bewerkt door Televizier.nl

Na maandenlange speculaties weten we eindelijk welke BN’ers op mollenjacht gaan. Wie is de Mol? maakte de kandidaten van 2018 bekend in een spectaculaire promo op NPO 1.

De bekende Nederlanders die gaan speuren naar de saboteur in hun midden, zijn de volgende tien:

Ron Boszhard

Afbeelding

Het was een opvallend moment bij het Gouden Televizier-Ring Gala van dit jaar. Omdat Ron Boszhard met Bommetje XXL in de race was voor de Gouden Stuiver, werd de kinder-tv-maker even aangesproken door Art Rooijakkers. “Ik ben blij dat ik genomineerd ben, want ik hoop dat ik nu eindelijk een keer word uitgenodigd voor Wie is de Mol?”, lachte de broer van Carlo Boszhard. Art kon niets anders dan zijn mond houden.

Simone Weimans

Afbeelding

Na Rik van de Westelaken is Simone Weimans de volgende NOS-ster die zich in Wie is de Mol? van een heel andere kant kan laten zien. Simone zal het zeker met Rik over haar deelname hebben gehad. De twee kennen elkaar al meer dan 25 jaar: ze studeerden samen Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zal Simone het in WIDM net zo ver schoppen als Rik, die in 2015 de finale won?

Ruben Hein

Afbeelding

Ruben Hein timmert al zo’n tien jaar stevig aan de weg als zanger en muzikant. Bij het grote publiek brak hij door in 2013, toen hij de muzikale omlijsting verzorgde voor Linda’s Zomerweek. Ruben is overigens geen onbekende voor Wie is de Mol?-omroep AVROTROS. Op het inmiddels verdwenen Radio 6 presenteerde hij enkele jaren een programma over soul en jazz.

Olcay Gulsen

Afbeelding

Olcay Gulsen, bekend van haar kledingmerk Supertrash én van RTL Boulevard, kon zich niet lekker rustig voorbereiden op haar speurtocht naar de Mol. Vlak voor de opnames van Wie is de Mol? volbracht de modediva een triatlon om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Dit avontuur was te zien in de tv-uitzending Marathon tegen kanker. Bij het zwemgedeelte werd Olcay gecoacht door Olympisch kampioen en oud-Mol-kandidaat Maarten van der Weijden.

Emilio Guzman

Afbeelding

“De Mol moet altijd anders zijn dan de rest”, zei cabaretier Emilio Guzman in het voorstelrondje op NPO 1. “Ik ga vooral proberen dat zo veel mogelijk te observeren. Het gaat nooit lukken, maar goed, dat is mijn strategie.” Met Emilio heeft de groep een gegarandeerde lolbroek in de gelederen.

Stine Jensen

Afbeelding

Misschien een van de minder bekende namen dit jaar, maar Stine Jensen draait toch al een hele tijd mee in het mediawereldje. De schrijfster en filosofe presenteert tv-programma’s voor omroep HUMAN en maakte bij de VPRO ook de reeks Licht van het Noorden, waarin ze het leven in Scandinavië onderzocht. Geen onbekend terrein voor Stine: zelf komt ze uit Denemarken. In Wie is de Mol? mag ze nu vermoedelijk Georgië gaan onderzoeken.

Jean-Marc van Tol

Afbeelding

Van Tol de Mol? Het zou zomaar kunnen. “Een goede Mol is iemand die zichzelf goed kent, die van tevoren goed heeft nagedacht over alle situaties”, zegt de Fokke & Sukke-bedenker bedachtzaam in het voorstelrondje. Zou hij na een eend en een kanarie nu een perfecte Mol creëren?

Bella Hay

Afbeelding

“Ik denk dat het voor mij het fijnst is om hier gewoon blanco in te stappen”, peinst Bella Hay in de promo op NPO 1. “Je kan van tevoren toch niet bedenken wat er gaat gebeuren.” Wat we wel al van tevoren konden bedenken, was dat Bella in de muziek zou belanden. Met Golden Earring-zanger Barry Hay als vader kón het gewoon niet anders.

Jan Versteegh

Afbeelding

Jan Versteegh zal geen moeite hebben met fysieke opdrachten: vóór zijn doorbraak op televisie verdiende hij zijn geld als gymdocent. Bij PowNews bleek hij een presentatietalent, waarna hij overstapte naar BNN en in 2015 de Televizier Talent Award won. Met zijn Mol-deelname is definitief bewezen dat een verbod op oud- Expeditie-Robinson-kandidaten onzin is: Jan deed in 2013 mee aan het survivalprogramma van RTL 5.

Loes Haverkort

Afbeelding

Acteurs zijn vaak niet te vertrouwen in Wie is de Mol?. Inge Ipenburg, Jon van Eerd, Kim Pieters, Patrick Stoof, Anne-Marie Jung, Susan Visser én Thomas Cammaert bleken eerder al saboteurs. Kortom: in meer dan de helft van de seizoenen met BN’ers was het een acteur of actrice die de boel bedroog. Maakt dit Loes Haverkort, die speelde in onder meer De Jacht en Celblok H, meteen al verdacht?

Geruchten

Van veel kandidaten deden de namen al enige tijd de ronde onder de ‘Molloten’, de trouwe fans van het tv-programma. Tijdens de opnameperiode van Wie is de Mol? was Jan Versteegh bijvoorbeeld opeens muisstil op sociale media. Ook zes andere deelnemers werden op zo'n soort manier 'ontdekt'. Alleen Emilio Guzman, Jean-Marc van Tol en Bella Hay waren voor iedereen een verrassing.

Bestemming nog onbekend

Naast de onthulling van de kandidaten gaf presentator Art Rooijakkers nog niet veel prijs in de mini-uitzending op NPO 1. Nog niet echt beelden uit de serie, geen previews van opdrachten - zelfs de bestemming van Wie is de Mol? 2018 werd nog niet onthuld. Wel showde Art de leader van van het nieuwe seizoen, met daarin wat flitsen van bergen en ander natuurschoon. Op basis hiervan zou het heel goed kunnen dat de geruchten kloppen: dan is Georgië de bestemming.

Niets is wat het lijkt

Verder had Art een mysterieuze boodschap in petto voor de kijkers: De kandidaten van het achttiende seizoen weten exact wat ze te wachten staat: ze ontmoeten elkaar in een onbekend land en vallen vervolgens één voor één ten prooi aan het dubbelspel van de Mol. Die voorspelbaarheid is hun enige houvast als ze aan de startlijn verschijnen. Maar wat nou als zelfs dát ze wordt afgenomen? Als echt niets is wat het lijkt...

Seizoen 18

De nieuwe Mol-avonturen zijn vanaf zaterdag 6 januari 2018 te volgen op NPO 1. Voor Wie is de Mol? wordt dit alweer het achttiende seizoen. De presentatie is opnieuw in handen van Art Rooijakkers, die deze klus voor het zevende jaar op zich neemt. In de vorige reeks bleek acteur Thomas Cammaert de Mol. Cabaretière Sanne Wallis de Vries wist hem te ontmaskeren en won 24.320 euro.

Lees ook: De eerste hints naar de Mol zijn al gesignaleerd!

 

Fotocredits: Michel Schnater, Stefan Heijdendael, AVROTROS/Nico Kroon, Esther Meijer, KRO, Tjebbe Venema/HUMAN, VPRO, Justine Leenarts, Wessel de Groot, SBS/Elvin

Meer over