Verrassing!

Dit zijn de winnaar, verliezer én de Mol van WIDM-2022

5 maart 2022 21:07 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Eén winnaar, een verliezer en de onvermijdelijke Mol. Na weken strijd en verdenkingen in Albanië werd live vanuit De Rode Hoed bekend wie welke rol speelde in het 22e seizoen van Wie is de Mol?

Na meer dan twee jaar kon de finale van Wie is de Mol? eindelijk weer met publiek gespeeld worden. Presentator Rik van de Westelaken maakte van de gelegenheid gebruik en bouwde de spanning vakkundig op.

Lees ook:

Karsu zingt Sorry

Gemaskerd bal

Na een sfeervolle opening was het eerst tijd voor gesprekjes met alle afvallers die in de zaal aanwezig waren. Daarna was het tijd voor de grote onthulling. Op het balkon van De Rode Hoed verschenen Kim-Lian van der Meij, Everon Jackson Hooi en Fresia Cousiño Arias gemaskerd in rood-gouden gewaden. Nog een laatste videocompilatie van het gemaskerd bal waar alle kandidaten voor waren uitgenodigd en de Mol kon zich onthullen.

Everon de Mol

Vol overtuiging trok Everon Jackson Hooi het masker van zijn gezicht om trots met een grote lach de verlossende woorden te spreken: "Ik... ben de Mol". De zaal ontplofte in een daverend applaus. In een eerste verklaring zei de acteur dat hij zich door de openbaring zeker tien kilo lichter voelde. Een enorme last was van zijn schouders gevallen omdat hij niet langer de schijn hoefde op te houden. ook niet richting zijn twee medespelers die hij liefkozend 'hyena's' noemt.

Winnaar en verliezer

Everon kan met trots terugkijken op zijn tijd als Mol: met 8065 euro is er dit seizoen sprake van de laagste pot ooit. Precies het doel wat Hooi bij zijn 'mollicitatie' voor ogen had. Maar daarmee was nog niet bekend wie met het geld naar huis ging. Rik verloste de twee vrouwen na een half jaar uit de spanning. Ze moesten bij de eindtest 40 vragen beantwoorden om te winnen. Bizar genoeg hadden ze allebei 34 vragen goed, maar Fresia bleek net 50 seconden sneller. Daarmee is zij de pot rijker en mag Kim-Lian zich derde noemen. Fresia verklaarde dat ze het prijzengeld aan goede doelen wil besteden, waaronder Favella Street, de stichting van oud-deelnemer Rocky Hehakaija

Meer over