Nieuw horecaduo

Dit zijn de winnaars van Herman's Pop-Up Restaurant

26 Juni 2019 08:46 | amusement | Door Jef Willemsen

© Bart Honingh
De winnaars van Herman's pop-up restaurant zijn bekend. Na een wekenlange zoektocht heeft Den Blijker een chef en een maître gevonden voor zijn nieuwe mediterraanse etablissement.

In de finale ging de strijd tussen twee kandidatenkoppels: Inge en Nina en Kiki en Joost. Zij hadden de rondreis langs het Middellandse Zeegebied overleefd en mochten nu écht bewijzen wat ze waard waren.

Proefdraaien

De beste manier om te zien hoe mensen werken is ze aan het werk te zetten. Daarom mochten de kandidaten in de finale elk een avond proefdraaien in wat mogelijk hun nieuwe werkplek wordt. Herman en meneer Reimers keken met kritische blik naar het reilen en zeilen in de keuken én in het restaurant zelf. 

Bordjes 

Aan het eind van de beide avonden kregen de gasten als toetje een bordje waarop ze een rapportcijfer mochten geven voor het voedsel en de service. Deze punten speelden een rol bij de eindbeoordeling van Herman die het er moeilijk mee had. Ook omdat het oordeel van de publieksjury niet direct de doorslag gaf: de gasten gaven Inge en Nina een 7.7, maar Joost en Kiki deden daar met een 7.5 amper voor onder.

Joost en Kiki

Uiteindelijk moest Herman toch zelf de knoop doorhakken. Dat vond hij een moeilijke beslissing want allebei de koppels kunnen lekker koken en de gastvrouwen willen dat hun gasten blij de deur uit gaan. Maar wie past het best bij de locatie? In de slotmomenten bleken dat chef Joost en maître Kiki te zijn. Den Blijker eindigde de reeks door het stel de sleutels te geven van hun nieuwe zaak en sloot af als een echte baas: "En nu aan de slag!".

Meer over