"Divorce stopt op het hoogtepunt"

20 maart 2016 11:42 | amusement | Door Televizier

RTL 4 zendt vanavond de allerlaatste aflevering van Divorce uit. Volgens bedenker Linda de Mol stopt de serie rond drie gescheiden veertigers op z'n hoogtepunt.

Toch geven zowel Linda als regisseuse Will Koopman toe dat zelfs na vier reeksen en 48 afleveringen de koek nog niet direct op was.

"Einde Divorce onvermijdelijk" 

In een interview met het AD noemt Will Koopman het einde van Divorce echter onvermijdelijk: "Jeroen Spitzenberger vond dat het verhaal van zijn personage wel was afgerond, Dirk Zeelenberg was moeilijk in te plannen door andere verplichtingen en Katja Herbers, die veel werkt in Amerika, kon niet meer naar Nederland komen. Dat betekent dus dat je van elk Divorce-stel één personage mist, en dat gaat niet." 

"Ontzettend jammer" 

Dat neemt niet weg dat Koopman het betreurt dat de populaire dramaserie, wekelijks goed voor zo'n 2 miljoen kijkers, voortijdig aan z'n eind komt: "Ontzettend jammer. Het doet me echt wat dat het na zondag is afgelopen. En ik merk dat kijkers er ook mee bezig zijn, want ik word er vaak door mensen op aangesproken.”

Hoogtepunt

In RTL Boulevard probeerde Linda de Mol het schrappen van de hitserie enigszins te relativeren: "Natuurlijk is het jammer dat het stopt, maar er waren gewoon diverse redenen waarom het niet meer ging. En ik denk ook wel een beetje dat het met de verhaallijnen wat lastiger werd. Maar volgens mij stoppen we op een hoogtepunt." 

Of dat klopt is vanavond te zien. Feit is wel dat de finale van seizoen 4 al geschreven en opgenomen werd voordat duidelijk werd dat Divorce zou stoppen. Dus óf we antwoord op alle vragen gaan krijgen?

Meer over