Serious Request

DJ's Barend, Sophie en Rob in Glazen Huis 2022

2 november 2022 09:35 | amusement | Door Irma Tomas

© Marie Wanders/NPO 3FM
Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zijn de 3FM dj's die zich de week voor kerst opsluiten in het Glazen Huis in Amersfoort om geld op te halen voor het goede doel.

Ze draaien 24 uur per dag plaatjes voor geld terwijl andere dj's van 3FM het land rond gaan om te kijken bij andere acties die worden gevoerd. Het opgehaalde geld gaat dit jaar naar Het Vergeten Kind, een stichting die zich inzet voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Ellende thuis

Dat zijn kinderen die te maken hebben met een onveilige situatie thuis. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten waardoor ze de ellende een tijdje kunnen vergeten. 

12 miljoen euro

Het Glazen Huis was een paar jaar weg, maar keerde vorig jaar terug. In haar hoogtijdagen haalde Serious Request meer dan 12 miljoen euro op voor het goede doel maar het aantal luisteraars van 3FM slonk en daarmee ook de belangstelling voor het Glazen Huis. De comeback van het Glazen Huis vorig jaar verzamelde 2 miljoen euro. Toen ging het opgehaalde geld naar de bescherming van het regenwoud. 

Het Glazen Huis gaat op 18 december van start. 

Meer over