Creatief kroost

Dochter Angela Groothuizen genomineerd voor Oscar voor studenten

13 augustus 2021 09:41 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Lola Mooij
Apetrots is Angela Groothuizen op haar oudste dochter: de filmmaker is namelijk genomineerd voor een Oscar! Op Instagram deelt de trotse moeder dat dochter Lola Mooij samen met Milou Gevers kans maakt op een Oscar voor studenten.

Moeder Angela deelt haar trots op Instagram. "OMG! @geversmilou samen met mijn bloedje @lolamooij en die hele geweldige possie van @waarombleefjenietvoormij is genomineerd voor een #studentenoscar #usa #academyawards. Wat ben ik trots op jullie!"

Ook Angela's collega Irene Moors is duidelijk trots op de 22-jarige Lola en de rest van het team: "Maar wat geweldig!", reageer ze onder de post. 

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Angela Groothuizen (@angelagroothuizen)

Filmmakers wonnen al prijs bij VPRO

De twee jonge filmmakers zitten op de Filmacademie en werkten samen met voormalig medestudenten aan de documentaire Waarom bleef je niet voor mij?. Daarin vertellen vier kinderen die een ouder aan zelfmoord verloren over hun ervaringen. De film won in 2020 de VPRO-documentaireprijs.

De regie is in handen van Milou, die de documentaire maakte op basis van haar eigen ervaring. Groothuizen's dochter Lola was verantwoordelijk voor de cinematografie, het camerawerk.

Meer over